F-Rallisarja

Uutiset

40 vuotta, 500 kilpailua – Lasse Hirvijärvi uudella ajokilla mukaan


12.02.2020
40 vuotta, 500 kilpailua – Lasse Hirvijärvi uudella ajokilla mukaan

Siitä se alkaa. Jo ilmeestäkin näkee, että kohta mennään, vain kartturi Kari Luoma puuttuu.....

 

Vuoden 2014 Seniorimestari EPUA:n Lasse Hirvijärvi tuo viivalle uuden ajokin, BMW 125i Coupen. Kartturiksi Lasselle lähtee toinen konkari seurakaveri Kari Luoma.

 

Uuden auton ensiesiintyminen siirtyi parilla viikolla, kun Lasse 40-vuotisen uran juhlakilpailu Mesikämmen ralli 1.2.2020 olosuhteiden pakosta jouduttiin peruuttamaan. Nyt tämän juhlakilpailun kunnian sai F-rallisarjan avauskilpailu XIX Kangasniemi-ralli tuleva lauantaina 15.2.2020.

Lasse ajourakka alkoi siis 40 vuotta sitten tammikuisesta Mesikämmen-rallista, missä hän Terho Toivion kanssa toivat Fiat 850 Specialin luokkansa kymmenenneksi. – Niin siitä se meikäläisen autourheiluharrastus lähti. Monta kurvia on tullut itse ajettua ja nuottia luettua monelle kuskille 40 vuoden aikana. Autourheilu on paljon antanut, ja paljon ottanutkin meikäläiseltä, Nurmon Haalinmäeltä maailmalle ponnistanut Hirvijärvi aloittaa. Hirvijärvi on itse ajanut rallia, rallisprinttiä ja rataa sekä tunnetusti toiminut kartanlukijana todella monelle kuljettajalle, nuorten luokan aloittelijasta kokeneille mestareille.

 

 Uusi kalusto, BMW 125i Coupe valmiina viivalle.

 

Hirvijärvi olisi halunnut aloittaa kauden juuri Ähtäristä.

– Olisi ollut erityisen hienoa ja tunteikastakin ajaa ja aloittaa juhlakausi juuri Mesikämmen-rallissa, joka jouduttiin sääolosuhteiden vuoksi perumaan. Olimme sopineet sinne myös aina tärkeitä VIP-vieraita ja yhteistyökumppaneilta, Hirvijärvi kertoi. Autourheilu CV:ssä on jo varmaan kunnioittavat 500 kilpailua ja Lasse jatkaa, ihan tarkkaa lukua ei listoilla ole, koska osa on ajettu ulkomailla ja viime vuodet myös Hamun kisoissa pyörähdettyä.

 

 40 vuotta, eikä suotta. 

 

Hyvänä paikkana juhlakisalleen pitää Hirvijärvi myös F-rallisarjan osakilpailua.

– Vuosien varrella on niin F-Cupissa kuin rallisarjassa käyty hienoja kilpailuja. Erityisesti mestaruus on ollut kirsikkana kakun päällä. Sarjan suosio on ollut hyvä ja näkyvyys siinä on ollut hienoa luokkaa. Yhteistyökumppanit ovat näkyneet. Tänä vuonna sarjaan lähdetään siis Kari Luoman kanssa, joten varmaan taas tarinoita riittää, naureskeli seinäjokinen.

 

Reilu kuusikymppinen Hirvijärvi ei vielä vauhtia himmaa, sillä tallissa on juuri teipattuna valmiina taistoon BMW 125i Coupe, jolla Hirvijärvi starttaa tulevana lauantaina F-rallisarjan avauksessa Kangasniemellä numerolla 74.

– Uusi auto, uudet kujeet, Hirvijärvi velmuilee tuttuun tyyliinsä.

 

”Jos vielä kerran”

 

Tästä ralli-infoa!

 

Kuvat: Vesa Rauhala

Vesa Rauhalan tekstin pohjalta.


Takaisin uutisiin