F-Rallisarja

Uutiset

Antti Aaltonen lähtee mukaan kuluvan vuoden mestaruusautolla


09.12.2017
Antti Aaltonen lähtee mukaan kuluvan vuoden mestaruusautolla

– Tulevalla kaudella lähdetään tutustumaan uuteen kalustoon. Hommasin Rytkösen Juhalta Astran.  Pidetään hauskaa harrastuksen parissa. Talvella mahdollisesti jää Kaavin kisa ajamatta, kun uusi auto puretaan ja tehdään siihen hiukan kattavampi huolto, mutta koetaan ehtiä mukaan, jos pelit pysyvät ehjinä, tiedotti jo kahdeksisen vuotta Honda Civicillä ajellut 33-vuotias tuusulalainen yrittäjä, Antti Aaltonen.

 

Anttikin on kiinnostunut pärinästä aikaisin.

– Auto-/moottoriurheilusta kiinnostuin jo neljän vuoden ikäisenä kaksipyöräisten parissa. Isäni harrasti autourheilua, mitä kautta "ralli-tallit" tulivat tutuksi jo nuoressa iässä. Kilpailuja käytiin myös ahkerasti katsomassa ja faijan apuna olin useasti järjestävällä puolella lajia, selvitti.

 

  Antti Aaltonen vauhdissa helmikuisessa Jari-Pekka Rallissa.

  Nyt mies lähtee Astralla, joka saa saman värityksen kuin kuvan Civic. 

  (Marko Kyöstilä)

 

– F-Rallisarjaan mukaan lähtö oli helppo valinta, sillä sitä on ajettu jo yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien välillä enemmän tosissaan ja viimeisinä vuosina vain ajan ja kaluston salliessa.  Vastapainona töille ja muille arkisimmille asioille rallin ajaminen on mukavaa puuhaa. Näinä vuosina olemme todenneet Äffä-sarjan olevan omalle harrastamiselle se oikea paikka, perusteli Antti.

 

Antti on nauttinut kisoista kovasti, mutta menestys vielä odottaa.

– Kovinkaan suuria emme ole vuosien saatossa saavuttaneet. Mukavaa aikaa oli esim. vuosi 2008, kun ajoimme junnuissa. Vastassa siihen aikaan oli kovia nimiä Andreas Amberg, Axel Lindholm, Nummelan Teppo sekä monta muuta kovanaamaa. Hyvinä päivinä pystyttiin ajamaan heitä vastaan tasapäisesti. Honda-ajalta mukavin muisto liittyy Kouvolan kaksipäiväiseen kisaan, siellä ajoimme kympin joukkoon. Toki myös muutama muu onnistunut ralli n-ryhmän Hondalla on ollut.

 

 

Antti heittää vielä haasteita kehiin ja odottaa ne otetaan vastaan.

– Muutamia kavereita haluaisin haastaa mukaan. Ns. tiimikaverini Sami Sundellin, jonka aika ei ole vielä eläköityä ralliharrastuksen parista, Forssan Sähköjäniksen Juha Jokelan, Kellokosken pitkänhuiskean Klaus Kostiaisen ja Mika Öhmanin jonka olisi aika jo lopettaa tallissa auton piilottelu.

 

Pääkuva: Mitä, mitä. Kauden 2017 mestaruusauto on jälleen mukana nyt Antti Aaltosen käskemänä. (Marko Kyöstilä).


Takaisin uutisiin