F-Rallisarja

Uutiset

Hanhisuanto löi Lindroosin, Kytölä jälleen mestariksi


23.08.2020
Hanhisuanto löi Lindroosin, Kytölä jälleen mestariksi

Ville Hanhisuanto otti uransa makeimman voiton. (kuva Timo Honkala)

 

Ranuan Ville Hanhisuanto järjesti melkoisen paukun voittamalla F-rallisarjan toiseksi viimeisen osakilpailun. Taakse jäi lähes voittamattomaksi julistettu Joonas Lindroosin. Toki Lindroos kuittasi jälleen luokan korkeimmat pisteet ja johtaa maksimipistein nuottisarjaa. Mestaruus ei kuitenkaan vielä varmistunut, sillä kuin varkain nousi Samuli Nevä mestaruushaastajaksi viimeisen erikoiskokeen tapahtumien vuoksi.

Senioreissa Kari Kytölä karkasi voitolla tavoittamattomiin ja vei jo historiallisen kahdeksannen mestaruuden.

 

Joonas Lindroos otti kolmannen kerran korkeimmat pisteet, silti se ei riittänyt vielä mestaruuteen.  (Kuva Marko Kyöstilä)

Nuottiluokassa käytiin todella kova kilpailu voitosta. Tämän mahdollisti myös kilpailijoiden lähtöjärjestys. Sarjakärki Joonas Lindroos lähti ensimmäisenä ja kärsi tietenkin irtosorasta eniten, kun taas sarjan ulkopuolinen Ville Hanhisuanto starttasi numerolla 22 ja pääsi näin puhtaammalle ajouralle.

Kun kaksi erikoiskoetta oli ajettu, oli Anssi Valkonen kärjessä ennen Hanhisuantoa ja Lindroosia. Valkonen ajoi kuitenkin nuottivirheen takia rajusti ulos ja kärkeen nousi Hanhisuanto pitäen pintansa loppuun saakka.

– Lähdin ajamaan omaa ajoa ja samalla katsomaan, mikä on päivän vauhti sarjassa. Ajo onnistui mainiosti ja auto toimi hienosti, tyytyväinen Hanhisuanto sanaili maalissa.

Lindroos oli siis kakkonen.

– Olisin jo mielelläni ottanut mestaruuden ennen päätöskisaa, tuumaili Joonas maalissa.

 Samuli Nevä nousi lopulta peräti kolmanneksi, samalla paimiolainen siirsi mestaruuden ratkeamisen päätöskisaan.

 (Kuva Jussi Hannula)

Vielä ennen päätöspätkää mestaruus näyttikin selvältä, mutta kun Samuli Nevä ohitti päätöspätkällä Markus Hellströmin sekä Nevän edellä olleet Juha Paavilainen ja Marko Haapsaari keskeyttivät päätöspätkällä ja Toni Jalava ei enää startannut päätöspätkälle nousi Nevä kolmanneksi.

– Vähän jäi pikkuluokan autolla altavastaajaksi ja tuuriakin oli, Nevä oli hämillään.

Nyt mestaruus on kahden kauppa.

Tulokset

Sarjatilanne

 

Karjalainen ajoi paineita Koljoselle

 Pekka Karjalainen hallitsi nelivetoisten nuttiluokkaa. (Kuva Marko Kyöstilä)

Sarjajohtaja Juha Koljonen ei päässyt työesteen takia Tuusniemelle. Kun hyvin aloittanut hallitseva mestari Jari Puntanen keskeytti avauspätkän jälkeen, otti Pekka Karjalainen ohjat käsiinsä vieden voiton ennen Tapani Hulkkosta. Samalla Karjalainen nousi sarjakärkeen.

– Meni aika suunnitelmien mukaan, pientä säätöä riittää, kertoi Karjalainen maalissa.

Tulokset

Sarjatilanne

 

Artjoki hallitsi yleistä

 Markku Artjoki oli todella hyvässä iskussa. (Kuva Marko Kyöstilä)

Markku Artjoki ajoi kahdelle ensimmäiselle pätkälle pohjat ja kolmosellakin hän jäi vain 1,5 sekuntia Juha Högströmille. Tauolla koisjärvinen johti kisaa 18,8 sekunnin erolla Jerry Mikkolaan. Ennen päätöspätkää Artjoen johto oli lähes puoli minuuttia toiseksi nousseeseen Högströmiin, joka oli noussut ohi Aki Parviaisen ja Mikkolan. Mikkola keskeytti tekniikkaan viitospätkällä.

Kaksinkertainen mestari Juha Högström nousi takaisin piikkipaikalla kakkosijalla. (Kuva Asko Saarinen)

Parviainen ajoi pohjat päätöspätkällä, mutta se ei muuttanut järjestystä, vain erot pienenivät. Artjoki voitti Högströmin 13,3 sekunnilla ja Parviainen jäi 1,3 sekuntia enemmän.

– Vaihteiden kanssa riitti ongelmia ja epäilin maalin pääsyä. Lopputulos oli hyvä, Artjoki sanaili.

Tulokset

Sarjatilanne

 

Kahdeksas mestaruus Kytölälle

 Jälleen mestariksi, Kari Kytölä ajoi jo kahdeksannen kerran mestariksi. (kuva Timo Honkala)

Senioreissa käytiin voittotaistelu Kari Kytölän, Lasse Hirvijärven, Jarmo Mustosen sekä sarjan ulkopuolisen Timo Koljosen kanssa.

Pappa Mustonen oli vielä tauolla johdossa puolella minuutilla ennen Hirvijärveä, Kytölää ja Koljosta, joka oli porukan nopein taukoon mennessä. Koljonen jäi kuitenkin viitospätkälle. Mustonen jatkoi kärjessä vielä ennen päätöspätkää, mutta Kytölä ja Hirvijärvi jahtasivat vain muutaman sekunnin päässä.

Jarmo "Pappa" Mustonen ajoi hienon kisan ollen kärkipaikalla vielä ennen viimeistä erikoiskoetta. Tekniikan petettyä hän putosi kuudenneksi. (Kuva Jussi Hannula)

Kytölä kuitenkin tuttuun tapaan ratkaisi kisan päätöspätkällä vieden voiton 19 sekunnin erolla Hirvijärveen. Epäonnen soturi oli Mustonen, jonka Bemarista petti perä ja nestori nilkutti maaliin kolmen minuuttia jääneenä pudoten kuudenneksi.

Kytölä varmisti mestaruuden, mutta muut mitalisijat jäivät ratkaisematta.

– Tavoite on ajaa kaksi mestaruutta lisää ja sitten tehdä mahdollisesti jotain muuta, naureskeli Kytölä.

Kai "Luisu" Mäkelä ajoi välillä sankassa pölyssä, välillä liiankin kovassa luisussa.. (Kuva Asko Saarinen)

Tulokset

Sarjatilanne

 

Sekuntitaistelua junnuissa

Kari-pekka Saaren vauhti nousi loppua kohden ja riitti voittoon saakka.. (Kuva Marko Kyöstilä)

Avauspätkän jälkeinen kärkikaksikko Markus Lehtonen ja Ville Lohkoi ajoivat ulos jo toisella pätkällä. Kärkipaikan otti Petri Silvennoinen kasvattaen taukojohdoksi 4,9 sekuntia Juuso Jorvalaan, jonka takana Kari-Pekka Saari, Roope Uurainen ja Matias Valkonen mahtuivat reilun neljän sekunnin sisään.

 Roope Uurainen kärsi pölystä kolmospätkällä ja rengasrikosta nelosella. Silti mies oli kolmas nousten samalla sarjakärkeen. Juuso Jorvala puolestaan taisteli Starletilla hienosti iso luokan autoja vastaan, mutta keskeytys pilasi hienon kisan vain reilu kilometri ennen aalia. (Kuva Jorma Mikkola)

Tauon jälkeen Valkonen piipahti johdossa, mutta Saari nousi kärkeen ennen päätöspätkää vieden lopulta voiton 3,2 sekunnin erolla Valkoseen. Kolmantena ollut Jorvala keskeytti päätöspätkällä reilu kilometrin ennen maalia perän rikkoutumisen takia ja kolmanneksi nousi Uurainen.

– Vaikeuksia riitti, mutta lopputulos oli hyvä, kiteytti Saari.

Uurainen nousi sarjaykköseksi ennen Esa Hutria.

Tulokset

Sarjatilanne

Vili Liukkosen maltillinen ajo toi korkeimmat pisteet tulokkaissa. (Kuva Marko Kyöstilä)

Tulokas-Cupissa vain Vili Liukkonen pääsi maaliin. Tauolla junnujen kärkikaksikko Silvennoinen ja Jorvala olivat kärjessä. Silvennoisen keskeytettyä nelospätkällä, nousi Jorvala ylivoimaiseen johtoon, mutta keskeyttääkseen päätöspätkällä. Liukkonen ajoi maaliin saakka ja nousi samalla Tulokas-Cupin kärkeen.

Sarjatilanne

 

Laaksonen vahvisti asemiaan F-Rally Trophyssa

Jani Laaksonen ratkaisi pitkällä pätkällä voiton. (Kuva Marko Kyöstilä)

F-rallisarjan uusin luokka tarjosi avauspätkällä hienoa sekuntitaistelua. Jani Laaksonen otti paikkansa kärjessä kakkospätkällä ja kasvatti taukojohtonsa 23 sekuntiin.

Tauon jälkeen sekä Riku Rantasalo, että Toni Koskela ajoivat Laaksosta kiinni hieman. Laaksonen kuitenkin ajoi jälleen toistamiseen ajetulla pitkällä ek:lla pohjat vieden voiton 26,5 sekunnin erolla Koskelaan. Polo petti Rantasalon päätöspätkällä.  Laaksonen on todella vahvoilla mestariksi.

– Tauon jälkeen oli hieman varaa varmistella, Laaksonen totesi.

Tulokset

Sarjatilanne


Takaisin uutisiin