F-Rallisarja

Uutiset

Hellström-Järvi hopealle F-rallisarjassa 2019


23.10.2019
Hellström-Järvi hopealle F-rallisarjassa 2019

F-rallisarjan päätöskisa käytiin haastavilla teillä ja haastavassa kelissä Petäjävedellä. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Viime lauantaina kaksikon Markus Hellström - Tapio Järvi kilpailukausi huipentui päätöksessään Petäjäveden UA:n järjestämässä Kyläseppärallissa. F-rallisarjan viimeisen kilpailun reitti oli pääosin Suomen MM-rallin tiestöllä, joten ralliin mahtui osia esimerkiksi kuuluisista Surkeen, Parkkolan Kruunuperän ja Mökkiperän pätkistä. 2WD-nuottiluokan kärjen tilanne oli tasainen ennen viimeistä osakilpailua, joten kilpailijat lähtivät rallipäivään tosissaan panostaen.

 

Markuksen ja Tapion voittotaistelu koki peruuttamattoman kolauksen EK 2:lla kun rajussa jarrutuksessa Volvo pääsi sammumaan ja valui penkkaan vieden aikaa yli 50 sekuntia. Loppupäivän kovalla taistelulla he kuitenkin varmistivat sarjan toisen sijan Marko Haapsaaren jälkeen ja ennen Jaakko Ollikkalaa. Vaikka sarjavoiton menettäminen oli pieni pettymys jää kausi kuitenkin positiivisena mieleen, kun he lähtivät siihen viime kauden ulosajon jälkeen rakennetulla uudella korilla ja Markuksen kevättalven käsivamma verotti yhden osakilpailun kalenterista.

—Kausi alkoi meillä lupaavasti Revontulirallin voitolla, mutta sitten Kuhmoinen jäi meiltä välistä tapaturmani takia. Kesä sujui mukavan nousujohteisesti, kun pääsimme kaikissa ajamissamme kilpailuissa mukaan kärkitaisteluun. Suuri kruunaus vuoteen oli Nesterallin 2-Vetomiehen podium, jota olemme vuosia tavoitelleet. Muutettu Volvo alkoi varsinkin loppukaudesta istua käteeni hyvin ja on ollut mukava huomata, että vieläkin Volvolla ehtii väkivahvojen Bemarien joukossa. Haluan kiittää kaudesta koko teamiamme, sponsoreitamme, perhettä ja kaikkia kannustaneita, kommentoi Markus hymyssäsuin kilpailun jälkeen.

 

Katso ohessa Volvo-miesten suoritusta Kyläseppärallissa oheisesta linkistä

 

https://youtu.be/8y6xxrY5dIw

 

Teksti: Tero Nättiaho


Takaisin uutisiin