F-Rallisarja

Uutiset

Hellström-Järvi viidensiä JMK-rallissa poikkeuksellisissa olosuhteissa


02.03.2020
Hellström-Järvi viidensiä JMK-rallissa poikkeuksellisissa olosuhteissa

Sora lensi ja pöly leijaili, kun Markus Hellström ja Tapio Järvinen ottivat loppukiriä Ouninpohjan loppumetreillä. (Kuva Marko Kyöstilä).

 

Viime lauantaina ajettiin F-rallisarjan toinen osakilpailu Jämsän alueella hyvin erikoisissa talviralliolosuhteissa, kun reitti oli lähes kokonaan ilman jää- tai lumipeitettä. Kilpailijoilla oli pulmanaan pohtia miten suhtautua piikkirenkaiden poikkeukselliseen kulumiseen huoltojen välillä. Somekanavat täyttyivät rallin aikana kuvista, joissa autokunnat esittelivät täysin nastattomaksi jauhautuneita renkaitaan. Lisämausteen kilpailupäivään toi sen aikana leijunut hiekkapöly, joka sekin sai monen rallikansalaisen suun ymmälleen. On kuitenkin hienoa, että järjestäjät saivat palkkion rajulle työlleen ja katsojaystävällisen arvosarjan toinen talviosakilpailu saatiin ajettua lopulta.

- Kilpailumme oli vähän kaksijakoinen, kun selvästi aloin nauttia totuttuani Volvon uuteen hienoon voimansiirtoon, mutta samalla nämä erikoiset olosuhteet sotkivat ajoamme normaalista. Onneksi saimme kuitenkin auton ehjänä maaliin ja suht mukavat pisteet viidennestä sijastamme. Kesäkauteen on ihan hyvä lähteä sarjan neljänneltä sijalta, summasi Markus rallin jälkeen.

 

F-rallisarja jää kevättauolle ja jatkuu heti kesäkuun alussa Orimattilassa. Näillä näkymin ’rospuuttoaika’ jäänee lyhyeksi, jolloin kesäkauden harjoittelu saataneen käyntiin jo hyvissä ajoin ennen sarjan jatkumista. Tämä tekee taistelun näyttäväksi jo heti kesän ensimetreillä, jolloin kansa saa nauttia kotoisesta sarjastamme täysin siemauksin.

 

Renkaat olivat talvikauden päätöksessä todella lujilla.


Takaisin uutisiin