F-Rallisarja

Uutiset

Hirvijärvi tiukasti kiinni seniorien hopeassa


15.10.2019
Hirvijärvi tiukasti kiinni seniorien hopeassa

Lasse Hirvijärvi on vahvasti kiinni hopeassa, mutta lauantaina iltapäivällä ei tarvitse enää spekuloida. (kuva: Marko Kyöstilä)

 

Pohjois-Hämeen UA:n Kari Kytölä vei tämän vuoden seniorimestaruuden jo ennen päätösosakilpailua. Seniorimestaruus oli Kytölälle jo seitsemäs. Seniorimestaruus oli ainoa, joka ratkesi ennen Petäjäveden osakilpailua. Hopea on kahden kauppa, pronssille on teoreettiset mahdollisuudet peräti viidellä kilpailijalla.

 

Vuoden 2014 seniorimestari EPUA:n Lasse Hirvijärvi (BMW M3) on vahvimmin kiinni hopeamitalista. Toinen hopeakandidaatti on Lahden UA:n Jari-Pekka Lehtonen (Opel Astra).

Jos Hirvijärvi ei kasvata päätösosakilpailussa pistepottiaan ja Lehtonen on vähintään yleiskilpailun kolmas (ja luokkansa kakkonen), on Lehtonen mestari. Hirvijärvelle puolestaan riittää, että hän voittaa Lehtosen.

Jos Lehtonen voittaa yleiskilpailun, pitää Hirvijärven olla yleiskilpailun kakkonen.

 

 Jari-Pekka Lehtonen on ollut vahvassa menossa kesäkauden kisoissa. (Kuva Marko Kyöstilä).

 

Lehtonen ykkösehdokas pronssille

Lehtosella on pisteitä kasassa 76. Muut pronssiehdokkaat ovat Keski-Karjalan UA:n Juha Mertanen (BMW M3) 64, Paimion UA:n Petri Reunanen (BMW M3) 64, Mäntsälän MK:n Tero Nikkinen (Volvo 240) 60 ja MHJ-RT:n Pekka Ripatti (Corolla GT) 56 pistettä. Pronssiehdokkaista kaikki muut kuin Mertanen voivat laskea kaikki päätöskisasta saamansa pisteet hyväkseen. Mertanen pystyy puolestaan kasvattamaan maksimissaan 16 pistettä.

Lehtonen on varma pronssimitalisti, jos hän sijoittuu viidenneksi. Lehtosen jälkeen toiseksi parhaat mahdollisuudet pronssille on Reunasella ja sen jälkeen Nikkisellä.

Oheisesta taulukosta voit laskeskella mahdollisuuksia.

 

 Klikkaa taulukkoa niin saat sen isommaksi,

 

X Kyläseppärallin ralli-info

 

 


Takaisin uutisiin