F-Rallisarja

Uutiset

JMK Ralli ajetaan karkauspäivänä 29.2.2020


26.02.2020
JMK Ralli ajetaan karkauspäivänä 29.2.2020

JMK Rallin numero 1 on oman kylän poika Joonas Lindroos. (Kuva Asko Saarinen)

 

Alun perin JMK Rallin piti aloittaa F-rallisarjan kausi jo 25.1.2020, mutta oikukas ja lauha talvi sekoittivat suunnitelmat. AUK Jämsän Äijät ry:n ralli jouduttiin siirtämään monien vaiheiden jälkeen ajettavaksi karkauspäivänä 29.2.2020.

 

Kaikkiaan tähän mennessä F-rallisarjaan ilmoittautui 106 kilpailijaa ja lisäksi F-Rally Trophya on ajanut/ilmoittautunut 13 kilpailijaa, joten sarjassa JMK Ralli mukaan luettuna on mukana 119 kilpailijaa. F-Rally Trophyyn voi puolestaan ilmoittautua koko kauden, joten osallistujien määrä kasvanee kesän mittaan.

 

Jämsä on yksi Suomen keskeisimmistä rallin pyhätöistä. Neste MM-rallin lauantaipäivän aikana on Jämsä maailman rallikansan ykköskohde. Nyt se on karkauspäivänä F-rallisarja keskuspaikkana. Jälleen mennään MM-rallista tutuilla teillä ja pikkuisen on uuttakin. Reittikartan löydät tämän linkin alta https://www.aukjamsanaijat.fi/wp-content/uploads/2020/02/JMK-ralli-2020-KARTTA.pdf , joten voit itsekin katsoa, missä F-rallisarjan pisteistä ensi lauantaina taistellaan.

 

Kisainfon löydät F-rallisarjan sivuilta:

http://www.f-rallisarja.fi/osakilpailut/29-02--jmk-ralli/

Infoa löydät myös JMK-Rallin nettisivuilta:

https://www.aukjamsanaijat.fi/jmk2020/

ja facebookista:

https://www.facebook.com/AUKJamsanAijatry/

https://www.facebook.com/events/3571041216246671/

sekä F-rallisarjan facebookista:

https://www.facebook.com/frallisarja/

Käy tutustumassa näihin.

 

 Juha Paavilainen antoi Joonas Lindroosille tiukimman vastuksen avauskisassa. (Kuva Toni Ollikainen)

 

Lindroos kotiteilleen numerolla 1

Kaksivetoisten nuottiluokassa ehdoton ennakkosuosikki on avauskisan voittanut Joonas Lindroos (BMW M3). Jämsäläinen vei Kangasniemellä kilpailun vaikeissa olosuhteissa lopulta kovimpien haastajiensa keskeytettyä minuutin erolla pikkuluokan voittaneeseen Samuli Nevään (Toyota Corolla). Numerolla 2 starttaava Nevä arvelee kelin tuovan suuriakin yllätyksiä.

– Ei tässä mihinkään hurraahuutoihin ole vielä ryhdytty vaikka Kangasniemi sujuikin yli odotusten. Siellä muutaman kovimman kilpakumppanin kisa meni jo alkumatkasta pipariksi, joten he tulevat varmasti nälkäisinä hakemaan kovia sijoituksia.

Nevän jälkeen baanalle lasketaan viime vuoden pronssimitalista Jaakko Ollikkala (Toyota Corolla) ja Kangasniemellä hyviin suorituksiin yltäneet Jari Koski (BMW M3) ja Toni Jalava (Opel Astra).

Kova setti tulee myös numeroilla 23 - 27, kun BMW M3:t ärjyvät tulla järjestyksessä Anssi Valkonen, Juha Paavilainen, Kimmo Lindén, Henrik Koverola ja Mika Lemmetti.

Kaikkiaan kaksivetoisten nuottiluokkaan on ilmoittautunut 32 kilpailijaparia.

 

 Juha Koljonen saalisti isoja pisteitä, voitto tuli kirsikka kakun päälle avauskisassa. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Koljonen sarjajohdossa nelivetoisissa

Juha Koljonen numerolla 33 lähtee hakemaan kauden toista voittoaan Jämsän teiltä. Peräänsä hän saa toisen Subaru-pilotin Pekka Karjalaisen sekä avauskisassa pisteittä jääneen hallitsevan mestarin Jari Puntanen (Mitsu Lancer E5). Nelikoiden numerot ovat 33 - 36.

 

 Kangasniemen voitto oli Juha Högströmille mieleen. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Yleisessä odotetaan jälleen tasaista vääntöä

Kaksinkertaisen Cup-mestarin Juha Högströmin paluu voittokantaan otettiin ilolla vastaan Kangasniemellä. Mies itsekin oli loppukiriinsä tyytyväinen.

– Ennen päätöspätkää huomattiin, että mahdollisuus ajaa voitosta. Ei voi kieltää, etteikö voitto olisi maistunut rankan viikon päätteeksi, kertoi Högström, Cup-mestari mallia 2008 ja 2010. Aika tosissaan Högström valmistautuu myös Jämsään, sillä hän pakkasi kimpsut ja kampsut poiketen vielä kisaa Etelän leirillä.

Numerolla 37 starttaavan Högströmin kantaan liimautuvat viime vuoden kakkonen Juha-Pekka Suuronen ja vuoden 2014 B-junnumestari Jerry Mikkola. Kovan Corolla-GT -kolmikon perään iskee viime vuoden junnumestari ja Tulokas-Cupin voittaja Ville Puumala (BMW M3), joka heti ensimmäisessä yleisen kisassa voitti ison luokan.

Kovaa menoa on tarjolla yleisen luokan loppuun saakka. Millään ei voi tietää, kuka voiton vie, sillä Kangasniemelläkin peräti neljä eri kilpailijaa ehti vierailla kärkipaikalla.

 

Pasi Laaksomaa sekoitti senioripakkaa. (Kuva Asko Saarinen)

 

Senioreissa ”yllätysvoittaja” Kangasniemellä

Pasi Laaksomaa teki loppuvuodesta oivan hankinnan, Honda Civicin. Hän ajoi uudella menopelillä senioriluokan voittajaksi.

– Kyllähän se yllätys oli. Varovaisesti laskin, että onnistuneella suorituksella voin päästä viiden joukkoon. Onhan tästä mukava jatkaa, Laaksomaa nautiskeli.

Numerolla 56 starttaavan Laaksomaan perään lähtee nälkäinen seitsemän kertainen seniorimestari Kari Kytölä (BMW M3), joka jahtaa jo kahdeksatta mestaruuttaan. Seuraavana on sitten vuorossa vuoden 2014 mestari Lasse Hirvijärvi. Seinäjokiselle Kangasniemen kisa oli 40-vuotisjuhlakilpailu ja uuden auton BMW 125i Coupen kanssa ensimmäinen kilpailu.

Ja kun Jämsässä ajetaan, onhan mukana tietenkin Gran Old Man Harras Lindroos. Lindroos lähtee matkaan numerolla 72. Numeroon pitää lisää vielä kuusi, että siitä saada ”nuorukaisen” ikä.

 

 Tomi Huttunen otti kärkipaikan oikeaan aikaan eli maalissa. (Kuva Timo Honkala)

 

Huipputasainen junnukisa

Peräti viisi kilpailijaa ehti olla kärkipaikalla junnujen kisassa Kangasniemellä. Onnekkain heistä oli Tomi Huttunen (Honda Civic), joka kipusi kärkeen päätöspätkän jälkeen ja kuittasi korkeimmat pisteet. Ennen viimeistä erikoiskoetta neljä kilpailijaa oli kuuden sekunnin sisällä taistelemassa voitosta.

Eiköhän samalainen sekuntitaistelu jatku myös Jämsässä?

Numerolla 79 starttaavan Huttusen perään lähtee Jaakko Lahtinen (RS) ja Esa Hutri (BMW 328i). Junnuissa riittää vauhtia ihan loppuun saakka, sillä isäntäseura Henry Äyräväinen (BMW 325i) tulee kirittämään sarjalaisia.

 

Jaakko Lahtinen oli junnujen kakkonen ja Tulokas-Cupin ykkönen. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Lahtinen Tulokas-Cupin kärjessä

Kangasniemen haastavat olosuhteet olivat myrkkyä Tulokas-Cupilaisille, sillä vain neljä 11 lähteneestä pääsi maaliin. Jaakko Lahtinen vei selvän voiton ennen Antti-Petteri Makkosta.

 

 Jani Laaksonen kuittasi F-Rally Trophyn korkeimmat pisteet Kangassniemeltä. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Laaksonen uutukaisen F-Rally Trophyn ykkösenä

Tänä vuonna mukaan tuli Rally Trophy ja se tuntee nyt nimen F-Rally Trophy. Siinä ajetaan kahdessa luokassa, jossa toisessa V1600-luokan autot ja toisessa ns. ryhmäpelit alle 1400cc.

V1600 luokassa Sami Vepsä oli ylivoimainen ja lähtee tälläkin kertaa ennakkosuosikkina numerolla 110.

Ryhmäpeleissä numerolla 104 starttaava Jani Laaksonen hallitsi kisaa ja kesti lopussa Riku Rantasalon huiman kirin. Kolmas oli Toni Koskela. Kaikki em. mainitut luottavat VW Poloon.

 

Tervetuloa JMK Ralliin 29.2.2020 Jämsään!

 


Takaisin uutisiin