F-Rallisarja

Uutiset

JT_Motorsport: "Lyhyt ja ytimekäs reissu Kangasniemelle." 


20.02.2020
JT_Motorsport: "Lyhyt ja ytimekäs reissu Kangasniemelle." 

Jan ja Jenna Talso menoa avauspätkällä.

 

F-Rallisarjan ensimmäinen osakilpailu päästiin vihdoin ajamaan Kangasniemellä 15.02.2020. Juniori kuljettajia matkaan starttasi 31 kpl, joista Tulokas Cupin pisteistä taisteli 13 kuljettajaa. 

 

Ennen kisaa laadittiin suunnitelma ja sitä noudattaen lähdettiin varovaisesti liikkeelle, tunnustellen pitoa ja autoa. Kokemuksen mukaan talviosakilpailuissa "kato käy". Ajamalla maaliin ilman virheitä, tulevat jo hyvät pisteet. 

 

EK1 Rytkölä (8.56km) & EK2 Siikaselkä (11.20km) tulivat ajollisesti "ihan ok", vaikka parannettavaa jäikin paljon ja spoorissa ajamiseen piti taas totutella. Kolmoselle kuljettajapari päätti nostaa vauhtia ja samalla koitettiin karsia pienet virheet pois.

 

EK3 Huumo (11.07km) oli todella tekninen ja kääntyilevä, joka sopi niin kuljettajalle kuin autollekin ja se tarjosikin päivän parasta suorittamista n. 10km kohdalla olleeseen !-merkkiin asti. 

– Jostain syystä ei malttanut ajaa niin hiljaa talon piha-aluetta kuin olisi pitänyt. Auto pomppasi spoorista pois sumppaavassa vasurissa, eikä mitään ollut tehtävissä. Mentiin suoraan isoon puuhun ja sen iskusta vielä kyljelleen keskelle tietä, kertasi Jan tapahtumia maalipaikalla.

 

Citikka sai siipeensä sen verran, että F-rallisarja jatkuu vasta kesäkuussa Orimattilassa.

 

Citroenin kokemat vauriot ovat sitä luokkaa, että kilpailijaparia ei valitettavasti Jämsän osakilpailussa nähdä.

– Viedään Citroen robottiin ja laitetaan vehkeet iskuun Orimattilaan. Tehdään se, mitä on tehtävissä ja katsotaan, mikä tilanne on Rantarallin jälkeen, tuumasi Talso

 

–Tulokas-Cupin mestaruus oli tämän vuoden tavoite, mutta vaikeaa se tämän jälkeen tulee olemaan, Talso totesi ja keskittyminen onkin aloitettu jo F-Rallisarjan kauteen 2021 nuottitreenien muodossa. Neuvotteluita on myös käyty tehokkaammasta ja nykyaikaisemmasta kalustosta ensi kaudeksi.

 

Kangasniemi Ralli oli Tulokas-Cuppilaisille hankala, kun ainoastaan 4 kuskia näki ruutulipun 13 kuljettajan joukosta. Nopein heistä oli Jaakko Lahtinen Ford Escort RS2000-autolla. 

 

Tulokas Cupin pisteet 1/5

  1. Jaakko Lahtinen - EMSC - 10p
  2. Antti-P Makkonen - K-KUA - 9p
  3. Mikko Vahanne - HyUA - 8p 
  4. Kim Norrkniivilä - NokUA - 7p

 

Teksti: JT_Motorsport tiedotus

Kuva: Jesse Eteläniemi


Takaisin uutisiin