F-Rallisarja

Uutiset

Jari Koski – räväkkä Corolla-pilotti!


16.11.2017
Jari Koski – räväkkä Corolla-pilotti!

Autoliitto Härmää edustava Jari Koski on kiertänyt aktiivisesti Rallisprintin SM-sarjaa Mitsulla, mutta päätti nyt myös lähteä F-rallisarjaan.

– Nyt kun F-Rallisarjaan saatiin nuottiluokka, niin ajateltiin lähteä kokeilemaan. Nuottiluokka on mielestäni turvallisempi tämän ikäiselle miehelle. Erikoiskokeet ovat nyt kaikille samat, ja samalla loppuu se turha lässytys siitä, että tietääkö joku tiet jo ennen rallia. Nyt saa vetää nuotista. Jos ei kyyti riitä, niin saa peiliin katsoa. Autona tuttu Corolla GT, joka on juuri työn alla uusille päivityksille, kertoi Kortesjärvellä asusteleva kuljetusyrittäjä.

 

– Innostuin aluksi jokkiksesta. Sen jälkeen olin kartturina pikkuveljen kyydissä ja kohta piti jo oma auto saada. Ensimmäinen auto oli Toyota Starlet 1300, jutteli Jari ja jatkoi, Cupia tuli sitten kierrettyä muutama vuosi vaihtelevalla menestyksellä. Joskus tuli hyvä tulos, joskus taas meni ulos. Parhaita saavutuksiani F-Cupista ovat vuonna 2007 kuudes ja 2008 kahdeksas sija. Parhaita muistoja sarjasta on, kun ajettiin Högströmin Juhan kanssa kilpaa tosissaan aina viimeiselle erikoiskokeelle asti ja yleensä eroa jäi muutama sekunti.

 

 Jari vauhdissa Seinäjoki-rallissa 2016. (Vesa Rauhala) 

 

Jari ei stressata itseään turhilla odotuksilla.

– Tavoitteita ei tulevalle kaudelle oikeastaan ole. Lähdetään pitämään hauskaa. Ensi kauden suunnitelmiin kuuluu myös kiertää Mitsubishilla Rallisprintin SM-sarja. myös molemmat pojat kilpailevat ensi kaudella, Valtteri yrittää kirkastaa SM-hopeamitalinsa Crosskartin SM-sarjassa. Riku puolestaan nähdään ainakin joissakin Rallin Suomen Juniorimestaruus-sarjan osakilpailuissa. Puuhastelua hallilla riittää ja kisoja saa ahkerasti kiertää, naureskeli Jari.

 

Jari toivoo runsasta osanottoa ensi kauden sarjaan.

– Haastan tämän vuoden sarjalaisia mukaan nuottiluokkaan, jos päästäisiin vähemmillä peltitöillä kausi läpi.

 

Pääkuva: Jari Koski käväisi kokeilemssa Limingassa tammikuussa 2017 F-rallisarjan kisassa. (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin