F-Rallisarja

Uutiset

Jonni Ruottusella on jo yksi mestaruus – vuoden 2016 A-junnuissa!


18.12.2017
Jonni Ruottusella on jo yksi mestaruus – vuoden 2016 A-junnuissa!

– Sävähdyttävin muisto menneiltä kausilta taitaa olla, kun tien varressa näin savuavan ”civikin”. Se vaan herätti monenlaista tunnetta, niin iloa kuin harmitusta, että terveisiä menemään vaan Mouhijärvelle. Siitä helpottui myös hieman kauden 2016 loppu. Tokihan se A- junnujen mestaruus oli se maistuvin saavutus, jutteli Ruottusen Jonni, 28-vuotias lempääläläinen sähkäri, joka työskentelee Verhoomo Sorsan Lempäälän toimipisteessä. Jonnin työnkuvaan kuuluu vähän kaikenlaista autojenlisävarusteluhommeleita.

 

 Jonni kauden 2017 avauskisassa Limingan suunnalla. (Marko Kyöstilä). 

 

– Autourheiluun hurahdin jo pikku kloppina, kun äijän kanssa kierrettiin lähialueiden kilpailuja. Myöhemmin kuvioihin tuli mukaan videokamera ja sitä myöten tutustuin mainioon Perätielle -porukkaan. Siitäkin on jo varmaan 15 vuotta, muisteli Jonni ja jatkoi, että jokunen kisa tuli käytyä penkalla, ennen kuin ensimmäisen kerran istuin ralliauton jakkaralle. Ammattikouluaikoinani tutustuin kartturiini Niemelän Mikkoon, jota oli myös rallikärpänen päässyt puraisemaan.

 

Ladasta se lähti.

– Kerran sitten löimme "viisaat" päämme yhteen ja päätimme alkaa rakentaa ralliautoa. Valintahan luonnollisesti oli Lada. Kahden kauden verran Ladalla sekalaisia kisoja kurvaillessa, tapahtui sitten se, mikä niin monelle muullekin. Nälkähän siinä kasvoi syödessä ja eteenpäin oli päästävä kaluston suhteen, koska ranteethan olivat jo "kunnossa". Siinä vähän kuin vahingossa Ojalan Mikan kautta tutustuin Nuoralan Jaskaan ja siitähän se ajatus sitten lähti. Nyt ollaan siten tässä tilanteessa ja merkkivalinta ei kaduta yhtään, selvitti Jonni uraansa.

 

Miksi Jonni valitsit F-rallisarjan ja mitkä ovat tavoitteesi?

– F-rallisarja, ajetaan se sitten millä nimellä tahansa, niin on mielestäni se ainut ja oikea. Se vaan on jotain, mitä ei oikein voi sanoilla kuvailla. Se tarvitsee itse kokea. No jos jotain pitää poimia, niin tasaisuus, hyvä yhteishenki (toki joka sopassa tarvitsee pippuria olla), hienoja kilpakumppaneita, joilta olen saanut apua/ohjeistusta niin kilpailupaikoilla kun arkitalliöinäkin. Tulevan kauden tavoite olisi lähinnä se, että saisimme ehjän ja pisteiden kannalta tasaisia suorituksia aikaiseksi ja sitä myöten tietenkin sijoitusta parannettua tältä kaudelta.’’

 

 

Jonni lähettää kilpailukumppaneille terveisiä.

– Nyt kaikki vaan reippaasti ilmoittautumaan, ajat sitten silmällä tai lapusta. Tehdään porukalla tästä taas hyvä ja vaiherikas kausi. Ei tähän lajin tarvitse tällä tasolla olla niin vakavaa, ainoastaan pätkällä kennojen välissä. Ei näitä kisoja kotisohvilta ajella, eli kaikki vaan mukaan, jotka pystyvät. Jos nyt joku nimi pitää haastaa, niin Juha Hämäläinen voisi pyyhkiä Volvostaan pölyt pois ja lähtee mukaan. Niin kaikki muutkin Volvo-poijaat mukaan, niin saataisi kunnon Volvo-Orkinaalkuppi Bemareiden kiusaksi! Ei muuta kuin talleihin valot palamaan, että saadaan porukkaa sankoin joukoin viivalle.

 

Jonnin menoa ja kuulumisia voi seurata ja kommentoidakin facebookissa Ruottunen Racing Team ja instagramissa ruottunenracing.

 

Jonnin taustajoukot:

– Meillä on mukava porukka taustajoukoissa, mutta jos tunnet piston rinnassasi ja haluat firmasi mainoksen Volvon kupeeseen, niin ota rohkeasti yhteyttä. Eiköhän me jotain keksitä.

Yhteistyökumppaneita ei ole ikinä liikaa, meidän matkassa kuluneella kaudella olivat

Netbaron, Bluechem Group, Pro Tec, Tekivai, Hämeen Asennus Oy, Sammon Auto, Siroc, Kumho Tyres, Jalovaara, Villein oy, Rallyphotos Finland, Autokorjaamo Tmi Maijala Joonas, Taksi Tero Mäki, Verhoomo Sorsa, Nummela Teppo ja ÄIJÄ.

 

Pääkuva: Volvo sai kesken kauden uuden värityksen. Tässä Jonni Ruottunen päästelee KaakkoisRallissa syyskuussa 2017. (kuva Marko Kyöstilä).


Takaisin uutisiin