F-Rallisarja

Uutiset

Joonas Lindroos karkasi voittoon


15.02.2020
Joonas Lindroos karkasi voittoon

Joonas Lindroos oli odotetun vahva kauden avauksessa. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Moninkertainen Suomen mestari ja vetomies 2009 Tullan UA:n Joonas Lindroos otti Nuottiluokan tahtipuikon heti avauksesta alkaen F-rallisarjan avauskilpailussa Kangasniemellä.

 

Kangasniemellä ajettiin XIX Kangasniemi Rallia talvisissa olosuhteisessa, jopa niin, että märkää lunta tuli myös taivaalta tehden olosuhteet hankaliksi niin kilpailijoille kuin katsojille ja kuvaajillekin.

 

Lindroos ylivoimainen

Rallin avasi nuottiluokka, jonka ylivoimaisen voiton ajoi Joonas Lindroos. Lindroos epäili autovalintaa ennen kisaa.

– Olen kuitenkin ajanut minimaalisen vähän kardaaniautolla, joten olisin ajanut mieluummin Citikan C2:lla josta hajosi moottori testatessa. Hyvinhän se tällä M3:llakin meni, nyt pääsee kotikisaan numerolla 1, huokui Lindroos tyytyväisyyttä maalissa.

Kakkoseksi ja pikkuluokan voittoon nousi Samuli Nevä ja kolmas oli pikkuluokan kakkonen Jaakko Ollikkala.

 

Juha Koljonen nousi ykköseksi päätöspätkällä. (Kuva: Marko Kyöstilä)

 

Koljonen nelikoiden ykkönen

Juho Mäki-Tammela ajoi luokan johdossa aina viimeiselle pätkälle saakka. Päätöspätkällä aikaa kuitenkin kului runsaat kuusi minuuttia enemmän kuin voittoon nousseelta Juha Koljoselta.

– Ennen taukoa auto ei toiminut. Nelosella hieman hyökättiin, mutta sen jälkeen varmisteltiin sarjapisteitä. Voitto tuli vähän kuin bonuksena, jutteli Koljonen.

Kakkoseksi nousi Pekka Karjalainen ja kolmanneksi Jarmo Honkanen.

 

Kaksinkertainen mestari Juha Högström ajoi voittoon. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Mestari palasi voittajaksi

Yleisessä luokassa käytiin mielenkiintoinen kisa. Marko Häkkinen aloitti parhaiten. Viime vuoden hopeamitalisti Juha-Pekka Suuronen nousi sen jälkeen kärkeen. Myös kolmas Corolla-kuski Jerry Mikkola ehti käymään kärjessä ennen kuin vuosien 2008 ja 2010 mestari Juha Högström nousi voittoon.

– Sanoin kartturille, että nyt mennään, tässähän on mahdollisuus vaikka voittaa. Olosuhteet olivat todella haastavat, nautiskeli Högström.

Suuronen oli lopulta kakkonen ja Mikkola kolmas vallaten pikkuluokan kärkipaikat. Neljänneksi ja ison luokan voittoon nousi viime kauden junioreiden ja Tulokas-Cupin mestari Ville Puumala.

 

Synttärisankari Pasi Laaksoma ajoi avauskisassaaan voittoon. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Laaksomaalle makea synttärilahja

Pitkään Pololla kilpaillut Pasi Laaksomaa hommasi taannoin Civicin, lähtien sillä tavoittelemaan seniorimestaruutta. Alku meni hienosti, sillä lahtelainen voitti 58-vuotispäivänään seniorien kisan.

– Kyllähän tuo mukavalta tuntuu. Paras mahdollinen synttärilahja, Laaksomaa tyytyväisenä sanaili.

Kakkoseksi ajoi seitsemänkertainen mestari Kari Kytölä ennen Lasse Hirvijärveä.

 

Tomi Huttunen oli kärjessä oikea hetkellä, eli maalissa. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Junioreissa hurja taistelu loppuun saakka

Juuso Jorvala oli nopein avauksessa. Kakkospätkän jälkeen kärkeen kipusi Joni Korhonen, mutta reittitarkastusaseman ohittaminen johti hylkäykseen ja kärkipaikan otti Markus Lehtonen. Lehtosen keskeytyksen myötä ennen päätöspätkää kärkipaikan otti Markus Mäkitalo.

Vaan sekään ei riittänyt, sillä lopulta voiton vei Tomi Huttunen ennen Jaakko Lahtista. Kolmanneksi kiirehti ison luokan voittaja Esa Hutri. – Eipä ihan voittoon asti uskottu. Osuttiin lopussa kiveen, oltiin hieman onnekkaitakin, kertoi tyytyväisenä Huttunen.

 

Jaakko Lahtinen Tulokas-Cupin kärkeen

Tulokkaille hankalat kelit koettelivat rankalla kädellä, kun 11 kisailijasta ja vain neljä saavutti maaliin. Voittajaksi ajoi Jaakko Lahtinen ennen Antti-Pekka Makkoseta ja Mikko Vahanetta.

 

Jani Laaksonen etumatka kesti loppuun saakka. (Kuva Marko Kyöstilä).

 

Laaksonen uutukaisen voittoon

Jani Laaksonen otti ohjat F-Rally Trophyssa lopullisesti tauolta alkaen ja kesti lopussa Riku Rantasalon rajun hyökkäyksen. Eroa lopulta Laaksosen hyväksi jäi vain 7,8 sekuntia. Toni Koskela oli kolmas. – Nelospätkä oli päivän paras, onneksi johto piti loppuun saakka. Kaksi viimeistä oli päässyt huonoon kuntoon, Jani totesi maalissa.

 

Seuraavaksi ajetaan 29.2. Jämsässä JMK Rali!

 

 


Takaisin uutisiin