F-Rallisarja

Uutiset

Juuso Jorvala junnuvoittoon Jämsässä


06.03.2020
Juuso Jorvala junnuvoittoon Jämsässä

Tervakosken UA:n Juuso Jorvala ajoi F-rallisarjan toisen osakilpailun JMK-Rallin voittoon Jämsässä yhdessä Pasi Törmän kanssa. Samalla Juuso oli myös Tulokas-Cupin ykkönen.

 

Poikkeuksellisen lämpimän ja keliolosuhteiltaan vaihtelevan talven vuoksi Jämsässä ajettiin vasta karkauspäivänä, kun alun perin tarkoitus oli ajaa jo tammikuussa. No olivathan ne keliolosuhteet kisapäivänäkin haasteelliset. Tiet olivat pääosin soralla, mutta erittäin kestävät ja pölyä riitti kuin kesällä kuukauden satamattoman jakson jälkeen. Toisaalta olosuhteet olivat kaikille samat.

 

Vauhdikas alku

Ensimmäinen erikoiskoe oli alultaan pientä ja erittäin teknistä tietä. Juuso ja Pasi onnistuivat juuri tällä kolmen kilometrin osuudella todella mallikkaasti. Epävirallisen kellotuksen mukaan Juuso oli toiseksi nopein, vain sprintin Suomen mestari Mika Lemmetti oli nopeampi.

– Koska kelit olivat poikkeukselliset, niin panostimme paljon juuri niille pienille tieosuuksille, missä olemme vahvoja. Kun varoivat, me iskimme, selvitti Pasi taktiikka. Juuso ja Pasi olivat avauspätkän jälkeen kakkosina Joensuun Joni Korhosen takana. Kakkospätkän ajat mitätöitiin, siellä sattuneen ulosajon takia.

 

Vähän talvirallinkin makua. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Ratkaisu heti tauon jälkeen

Juuso ja Pasi nousivat kärkeen jo tauolta lähdettäessä, kun ykkösenä ollut Korhonen joutui luopumaan kisasta avauspätkän vaurioiden takia. Tauon jälkeinen erikoiskoe aloitettiin komeasti Kakariston jälkeen ennen Tommi Mäkisen hyppyriä ja ajettiin Hassiin saakka tuttuja teitä Jyväskylä MM-rallista.

Juuso ja Pasi iskivät erikoiskokeelle lähes 10 sekunnin pohjat ja kasvattivat johtonsa jo tukevan tuntuiseksi, sillä kakkosena ollut Markus Lehtonen oli jäänyt 20,4 sekuntia.

Päätöspätkälle Ouninpohjaan Tervakosken kaksikko pääsi vain varmistelemaan voittoa. Vauhti oli kuitenkin kohdallaan, sillä Juuso jäi avauskilpailun voittajan Tomi Huttusen pohja-ajasta vain kymmenyksen. Juuson ja Pasin voittomarginaali oli lopulta 27,5 sekuntia toiseksi nousseeseen Huttuseen, joka on nyt sarjan kärjessä.

Avausosakilpailussa keskeyttänyt Juuso nousi juniorien sarjassa neljänneksi ja Tulokas-Cupissa kolmanneksi.

– Jo maaliin pääsy antaa uutta intoa ja bonuksena tullut voitto kaksinkertaistaa sen. Ihan älytön tekniikkavikojen putki katkesi lopulta. Välillä meinasi mennä usko koko hommaan. Suuri kiitos tästä voitosta menee Pasille, huoltojoukoille, taustavoimille sekä yhteistyökumppaneille, jotka ovat jaksaneet kannustaa ja auttaa minua, kiitteli Juuso.

Pasi puolestaan kiitteli Juuso kypsää ajoa.

– Juuson kanssa on mukava kilpailla. Juuso ajaa todella hienosti ja luottaa myös minuun. Onhan tämä helpotus, kun aurinko vihdoin paistoi meillekin, jutteli itsekin kilpaa ajanut ja todella rutinoitunut kartturi Pasi.

 

Hyvin menestyivät Tervakosken UA:n Juho Koljonen, joka voitti toistamiseen nelivetoluokan ja sarjaa maksimipistein. Paluun tehnyt Esa Kohtamäki oli senioreissa luokkansa kuudes ja sarjassa viidentenä. Turengin AUK:n Tuomas Välilä oli yleisessä luokkansa neljäs.

 

Kuvat: Marko Kyöstilä


Takaisin uutisiin