F-Rallisarja

Uutiset

Jyrki Sorjasaari tuo taas viivalle italialaiskaunottaren


08.12.2017
Jyrki Sorjasaari tuo taas viivalle italialaiskaunottaren

Fiat 131 Racing ”Mirafiori” on melkoisen harvinainen auto ralleissa täällä Suomen maassa. Onneksi F-rallisarjaan saadaan mukaan sellainen ja vieläpä mukavan kilpailukykyinen. No senhän tuo viivalle kukapas muu kuin Jyrki Sorjasaari.

 

 

 Jyrki Sorjasaari ja J-P Raessuon ottivat Toivakasta maukkaan luokkavoiton.

 

Jyrki on toisen polven autourheilija.

– Isä on ajanut silloin, kun olin nuori poika. Vauhti kiinnosti. Autojen rakentaminen kiinnosti myös ja kiinnostaa edelleen, toteaa 48-vuotias Ruskolla, Vahdon kunnassa asusteleva Sorjasaari. Jyrki toimii yrittäjänä rakennusalalla (putkitöitä ja timpurin hommia).

 

  Sora lentää, kun Jyrki paiskaa Fiatin mutkaan (kuva Mauri Helle)

Miksi valitsit F-rallisarjan?

– Kun aina ajanut F-ryhmän autolla, niin se oli melkoisen luonnollinen valinta.

 

  Jyrki Sorjaasaari Marko Loisan ikuistamana. 

 

– Muutamia "palkintopalli" -sijoituksia on Cupin/rallisarjan kisoista tullut, joista kirkkaimpana Toivakka rallissa tänä kesänä otettu luokkavoitto ja yleiskilpailun neljäs sija. Tuo Toivakka ralli jäi muutenkin mieleen. Kävimme tiukka taistelua Jari-Pekka Lehtosen kanssa. Päätöspätkälle lähdin kymmenyksen takaa-ajoasemasta ja voiton lopulta 1,9 sekunnilla. Se tuntui hyvältä. Samanlaisia kisoja toivon ensi kaudellekin, nautiskeli Jyrki ja asettelee samalla tavoitteita, pitäisi päästä joka kisassa maaliin ja sen myötä kympin joukkoon loppupisteissä. Kaikki vaan mukaan ajamaan, tiedossa on hienoja osakilpailuja.

 

 

 

Jyrkin edesottamuksia voi seurata facesta: https://www.facebook.com/jyrki.sorjasaari

 

Jyrkia ja Mirafiorin menoa vauhdittavat:

Kuljetus Kuusela, Petri Reunanen Oy, Pekant, Turku Talot, Huoltoliike Tuominen, LVI Hämäläinen, Rakennutyöt M.Terävä, Sahantien Saneeraus, SeriÄssä,  SM Kuljetus.

 

Kuva: Jyrki Sorjasaari ajoi luokkavoittoon Toivakka rallissa kesäkuussa 2017. (Kuva Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin