F-Rallisarja

Uutiset

Kalle Hämäläinen, BMW-pilotti Savosta


10.12.2017
Kalle Hämäläinen, BMW-pilotti Savosta

Junnujen isoon luokkaan lähtee Kalle Hämäläinen, joka nimestään huolimatta on Savosta, tarkemmin Kuopiosta. 29-vuotias Hämäläinen kävi testaamassa Lapualla lokakuussa B-junnujen vauhtia hyvällä menestyksellä.

– Lapuan rallissa ajettiin tasaisen rauhallinen kilpailu ja siitä irtosi mieleinen oman luokan kolmas sija ja B-junnujen yleiskilpailun nelostila. Erityisesti säväytti viimeisen erikoiskokeen pohja-aika. Se oli hieno päätös ensimmäiseen F-rallisarjan kilpailuun, selvitti yrittäjänä Harjamäen Puutarhalla toimiva Hämäläinen.

 

– Lapsuuden naapurissa asuva Kimmo Karppi on ollut Idoli ja innostaja rallin maailmaan. Lapsena katsottiin yhdessä hänen poikansa ja nykyisen kartturini Tero Karpin kanssa uudelleen ja uudelleen VHS-videoita mm. Junnu Cupin ralleista 90-luvun alusta, jolloin Kimmo voitti monta kisaa Fiat 127 -autolla.  Kotipihan edestä kanssa on ajettu myös monet rallit Juankoskella. Se auttoi lapsena seuramaan rallia livenä, ja jo silloin haaveilin, että josko joku päivä voisin itsekin ajaa rallia, muisteli Kalle ja jatkoi, 10-vuotiaana hommasin ensimmäisen peltoauton ja nykyisen Bemarin ostin viime vuonna. Ensimmäisen kisan kilpailin tänä vuonna. Tänä vuonna olemme vasta otettu pientä tuntumaa autoon, että voimme lähteä sarjaan ja ajaa muutenkin enemmän.

 

 Kalle Hämäläisen ensi kokeilun F-rallisarjassa huipensi päätöspätkän pohja-aika. (Marko Kyöstilä) 

 

Miksi päätit lähteä F-Rallisarjaan?

– F-Rallisarja on ollut haaveissa aina ajaa. Koska sarjassa on kova taso myös aloittelijoissa, niin uskon, että kehityn silloin parhaiten. F-sarjasta on noussut myös paljon nimiä jopa maailmalle saakka. Teemu Suninenhan voitti B-junnut vuonna 2013 ja on ajanut kaksi hienoa WRC-kisaa, perusteli Kalle ja jatkoi, tavoitteenani on ajaa junnuissa kolmen kärkeen. Tehdään kaudesta 2018 kilpailuhenkinen kausi ja toivotaan että mahdollisemman paljon saadaan kilpailijoita mukaan että saadaan ottaa kunnolla mittaa toisistamme. Sarjaan haastaisin Jani Karpin Nilsiästä kilpailemaan junnuihin.

 

 

Kallen menoa voi seurata facebookissa Kalle Hämäläinen Racing

https://fi-fi.facebook.com/kallehamalainenracing/

 

ja Kallen yhteistyökumppanina on luonnollisesti Harjamäen Puutarha.

 

Pääkuva: Kalle Hämäläinen ajoi Lapualla komeasti B-junnujen neloseksi. (Marko Kyöstilä).


Takaisin uutisiin