F-Rallisarja

Uutiset

Katajamäki vs. Hellström - voitolla mestariksi


04.10.2018
Katajamäki vs. Hellström - voitolla mestariksi

Jos on yleisen klassikossa kova vääntö mestaruudesta, niin vieläkin tiukempi taistelu on Järviseudun UA:n Kosti Katajamäellä (BMW M3) ja Salon UA:n Markus Hellströmillä (Volvo 240) kaksivetoisten nuottiluokan mestaruudesta. Kumpikin on voittanut yhden osakilpailun. Katajamäki oli paras avauskisassa Kaavilla, kun taas Hellström oli ykkönen Raision osakilpailussa. Voittojen lisäksi Katajamäki on ollut kaksi kertaa kakkonen ja kerran kolmas, kun taas Hellströmin saldo yksi kakkossija ja kaksi kolmossijaa.

 

Markus Hellström nousi Raison voiton ansioista hetkeksi sarjaykköseksi, nyt hän aikoo nousta uudelleen kärkeen ja mestaruuteen. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Pisteet ovat Katajamäen eduksi 109 – 107. Tämä tietää armotonta kilpailua päätösosakilpailuun. Katajamäki on mestari, vaikka ei saisi lisäpisteitä, ellei Hellström ole yleiskilpailun ja luokkansa kakkonen tai yleiskilpailun kolmas ja samalla luokkansa voittaja. Jos Katajamäki tai Hellström voittaa Rantarallin yleiskilpailun, niin voittaja on mestari. Kenellekään muulla ei ole mahdollisuuksia mestaruuteen, sillä niin hyvin kärkikaksikko on kauden ajanut.

 

Kolmantena sarjassa on Someron UA:n Reijo Mattila (VW Golf). Hän on vahvasti kiinni pronssimitalista. Mattilan suurin uhka tulee Riihimäen UA:n Petteri Salmiselta, joka on sarjassa viidentenä. Teoreettiset mahdollisuudet palkintopallille ovat myös konkari Raision UA:n Mika Rantasalolla (Opel Kadett) sekä 19-vuotiaalla parin vuoden takaisella nuorten Cupin voittajalla Laukaan MM:n Nico Valkosella (Opel Astra).

 

Sarjatilanne

 

Koljonen jo mestari

 

 Herra 47 Riihimältä, Juha Koljonen´varmisti mestrauuden jo Kiteellä. Mynämäeltä Koljonen hakee jo neljättä voittoaan. (Kuva Asko Saarinen).

 

Nelivetoisten nuottimestaruuden varmisti jo ennen päätösosakilpailua Tervakosken UA:n Juha Koljonen Subaru Imprezalla. Hopeasta taistelevat Raision UA:n Reijo Heikkilä (Mitsubishi Lancer E9) ja Keski-Karjalan UA:n Risto Hurskainen (Subaru Impreza). Hurskaisen voittaessa Heikkilälle riittää kakkossija.

 

Sarjatilanne

 

 

 

 

 

RALLI-INFO:

 

mvalkama.fi XLII Rantaralli

 

Kauden viidennen ja ratkaisevan osakilpailun järjestää Naantali Seudun Urheiluautoilijat. Kilpailu ajetaan Länsi-Suomen hyväpintaisilla teillä. Odotettavissa on huimia kamppaluita mestaruuksista.

Kilpailukeskus, lähtö ja maali on jo perinteeksi muodostunut Mynämäki. Kilpailukeskus on Mynämäen lukiolla.                            Reitin kokonaispituus on n.169 km sisältäen kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 64 km.

 

 

Nuotituspäivä: Perjantai 5.10.2018

Ilmoittautuminen: 5.10.2018 klo 9.00-11.00 Kasitien Katsastus, Kivistöntie 5, Mynämäki

Nuotitusaika: klo 9.30-18.00

Kilpailupäivä: Lauantai 6.10.2018

Reitti: Kuusi erikoiskoetta, n.64 km, kokonaisreitti 169 km

Ilmoittautuminen: Klo 7:00 alkaen Mynämäen lukio, Keskuskatu 23, Mynämäki

Turvallisuustarkastus: Klo 8:00 alkaen Kasitien Katsastus, Kivistöntie 5, Mynämäki

Kilpailukeskus: Mynämäen lukio, Keskuskatu 23, Mynämäki

Kilpailu alkaa: klo 10:01

Tauko: n. klo 13:07

Maali: n. klo 15:28

 

Rallipakettien myyntipaikat:

Rallipaketit tulevat myyntiin klo 8.

Rallipaketti maksaa 15 euroa ja se sisältää yhden henkilön pääsyn kaikille erikoiskokeille.

Shell, Laitila, Eurantie 1, 23800 LAITILA

Jussin Grilli, Mynämäki, Lepistöntie 2 A, 23100 Mynämäki

Lemun Portti, Lemu, Kustavintie 1167, 21230 Masku

Neste Vesilaitoksentie, Raisio, Vesilaitoksentie 2, 21200 Raisio

 

Tulospalvelu: MUT Palvelu Oy

Lisätietoja

Rantaralli: facebook ja nasu.fi

F-rallisarja: facebook

 


Takaisin uutisiin