F-Rallisarja

Uutiset

Kimmo Rostedt lähtee testaamaan yleisen vauhtia


05.11.2017

Kaksi viimeisintä vuotta F-Rallisarjan A-junnuissa kilpaillut Lahden UA:n Kimmo Rostedt lähtee kokeilemaan siipiään yleisessä luokassa.

– Ensi kauteen lähdetään vähän katselemaan muiden vauhtia, mutta olisihan se mukava, jos 10 porukaälillssa oltaisiin vuoden lopussa, asetteli 34-vuotias lahtelainen yrittäjä. Kimmo kilpailee ensi kaudella yleisen luokassa 2.

 

Peltoautot olivat lopullinen niitti Kimmolle autourheilun jatkon kannalta.

– Autourheilu on kiinnostanut jo sieltä ihan pikkupojasta asti. Mopoikäisenä se virhe sitten tapahtui ja tuli hankittua peltoauto. Niitä sitten olikin aika kasa ja niillä mentiin pellolla, jäällä ja taisi siinä tulla vähän tielläkin ajettua, tunnusti Kimmo.

 

Jonien Hiipakan ja Kohtaniemen tapaan myös Kimmo on ollut mukana kuljettajapaneelissa kehittämässä F-rallisarjaa. 

– Äffään lähteminen oli ihan selkeä juttu etenkin nyt,kun olen ollut mukana miettimässä sarjan tulevaisuutta. Tosin kyllä olisin lähtenyt muutenkin, kun onhan Äffä omasta mielestäni se kovin juttu. Ensi vuonna pääsen lähtemään joka kisassa niiden ensimmäisten joukossa, ja kiinnostaa nähdä, minkälainen on vetää, kun ei ole sitä spooria. Nyt sitä sitten saa verrata omaa vauhtia "isoja poikia vastaan", kun tie pitäisi olla samanlainen, perusteli Kimmo valintaansa.

 

Kimmo ei saavutuksillaan vielä halua kehua.

– Saavutukset sarjassa ovat antaneet odottaa vielä toistaiseksi, mutta ehkä ne ovat sieltä tulossa kunhan vaan päästään noista jatkuvista tekniikkamurheista, vastaili Kimmo kysymyksiin. Se verran itse lisäisin. Kimmo siirtyi Salpausselkä-rallissa lokakuussa 2016 nelospätkän huiman pohja-ajan ajettuaan A-junnujen selvään johtoon. Viimeisellä pätkällä ne tekniikkamurheet päättivät lopettaa kisan, ja niin voitto valui käsistä.

 

Terveiset kilpakumppaneille:

– Olisihan se kiva, jos muukin porukka täältä Lahden suunnalta saisi pelit kasaan ja lähtisi kiertämään sarjaa. Voitaisiin matkata porukalla, kun osa noista ensi vuoden kisoista näytti olevan kauempana. Pidetään reissussa hauskaa, päätti Kimmo.

 

Kimmon menoa voi seurata Facebookista Rostedt Racing, https://www.facebook.com/Rostedt-racing-171643646213541/

 

Kimmo menossa ovat mukana:

Nisulan Maansiirto Oy, Päijät-Hämeen AD-Autohuolto, StoneTrans, Kulmar Ky, Päijät-Hämeen Kiinteistörappaus, TT-Teippi, Kuljetus Risto Salomaa, Kuljetus Lari Liikonen, Lahden MP-Service, Uutelan Maansiirto, Lahden Raskaskonehuolto.

 

Kuva: Ei ne tekniikkamurheet aina pelkästään matkaa hidasta, välillä on myös muita esteitä. (Kuva Asko Saarinen, KaakkoisRalli 2017)

 


Takaisin uutisiin