F-Rallisarja

Uutiset

Kohtalonveljillä uusi yritys


02.11.2017
Kohtalonveljillä uusi yritys

Kohtalonveljien Jarkko (kuski) ja Joni (kartturi) tämän vuoden tavoite ei toteutunut. – Tänä vuonna lähdettiin voittamaan kaikki, eikä voitettu. Vuonna 2018 lähdetään maltillisemmin tavoittein, mutta voitetaan silti.

 

Kohtaniemen kausi alkoi maksimipistein Limingasta, mutta jatko ei mennyt ihan putkeen. Heinolasta tuli muutama piste ja samoin Kiteeltä. Toivakassa ja Miehikkälästä olisi sitten vuorossa ulosajot. Viimeinen osakilpailu jäi väliin, kun autoa ei saatu kuntoon. Lopullinen sijoitus sarjassa oli seitsemäs. Vauhtia Jarkolla riitti kisassa kuin kisassa. – Vuosi 2017 oli ensimmäinen itse ajettu vuosi sarjassa, ja avauskisan täysiä pisteitä lukuun ottamatta likimain kaikki meni hanskaan. Vauhti kyllä riitti, mutta niin kuin tiimin slogan kuuluu, "aina joku mauste". Parhaat fiilikset on jäänyt tämän vuoden Kiteen kisassa, jossa avauspätkän ulosajon jälkeen ajettiin pari minuuttia kärkeä kiinni. Tiet olivat komeita, ja meno maistui. Se oli makeeta, totesi Jarkko, joka ajoi Kiteellä mm. kolme pohja-aikaa.

 

Jarkko on veljeksistä nuorempi ja hieman isoveljeään hiljaisempi. Ikää Jarkolla on 33 vuotta. Myös Nipeksi nimitetty Jarkko on maanrakennusalan yrittäjä eli lapionheiluttaja. Vuotta vanhempi Joni ”Jonttu” on sitten kaksikon äänitorvi, joka muuten valittiin juuri Lahden UA:n puheenjohtajaksi. Joni on myös ansiokkaasti osallistunut tämän vuoden F-Rallisarjan kuljettajapaneeliin. F-Rallisarja onnittelee uutta puheenjohtajaa.

 

Veljesten menoa voi muuten seurata facebookista https://www.facebook.com/kohtalonveljet/ .

 

Niin kuin niin monen autourheilijan perheessä on harrastettu autourheilua jo aikaisemmin. – Innostus autourheiluun tuli verenperintönä faijalta, jonka toilailuja rallin parissa pääsi seuraamaan jo aivan pikkukundista alkaen. Ei jäänyt paljon vaihtoehtoja kuin motorsport, myöntää Jarkkokin. (Kannattaa muuten käydä veljesten facebook-sivulla katsomassa kuvia jo naperovuosilta.)

 

Miksi juuri F-Rallisarja? – F-rallisarjassa houkuttaa pitkät perinteet, pikkukundina katsottiin satoja tunteja VHS-nauhoilta GTV:n kausikoosteita F-Cupista, ja mietittiin, että onpas noo kovia jätkiä. Näin junnuna vaihtoehtona on myös RJSM, mutta on rallisarja se juttu kumminkin, tuli veljeksiltä kuin yhdestä suusta.

 

ja sitten haaste. – Kohtalonveljet toivovat todella, että ensi vuonna sarjan kilpailijamäärä kasvaa vuodesta 2017, koska onhan isolla porukalla aina kivempaa. Haastetaan mukaan kaikki ne junnukuskit, jotka eivät halua, että niille nauretaan kotona, kun ei uskaltanut lähteä mukaan, kun siellä on ne ”seattiveljet". Jos taas kotona nöyryytys ei haittaa, voi mukaan lähteä silti.

 

Kohtalonveljien tukena oli kuluvalla kaudella:

Bekason, 123-tuulilasit.fi, Maamark oy, Koneurakointi Jani Peltola Oy, Lohjan Moottorikoneistamo, SK-Autoengineering, Part House Automotive Jokela, Päijät-Hämeen Kiinteistörappaus, Mustosenjarkko, Maanrak. J.Kohtaniemi

Toivottavasti ensi vuonna muutama lisää.

 

Kuva: Vauhtia riittää. Kakkospätkällä oli tilanteita jo ennen varsinaisesta ulosajosta johtunutta keskeytystä. (Kuva Asko Saarinen).


Takaisin uutisiin