F-Rallisarja

Uutiset

Kytölälle kahdeksas mestaruus - Trophyssä Jani Laaksoselle ensimmäinen


30.09.2020
Kytölälle kahdeksas mestaruus - Trophyssä Jani Laaksoselle ensimmäinen

Lasse Hirvijärvi ajoi pitkän treenin Pohjanmaa-rallissa viime viikon lopulla. Legenda on valminna ottamaan mittaa vastustajistaan.. (Kuva Timo Honkala, Koillis-Savo Ralli).

 

Kari Kytölä vei seniorien mestaruuden jo kahdeksannen kerran, mutta muut mitalisijat ovat vielä jaossa ja ottajia on todella runsaasti.

 Kyllä, kahdeksan. Mr. F-Seniori Kari Kytölä oli jälleen pappojen paras, mutta lähtee hakemaan vielä voittoa myös päätöskisasta.

Hopea on neljän kauppa, vuoden 2014 mestarin Lasse Hirvijärven, Kai Mäkelän, Pasi Laaksomaan ja Petri Reunasen.

Nelikosta parhaat mahdollisuudet ovat kaksikolla Hirvijärvi – Mäkelä. Hirvijärvi on siinä suhteessa paremmassa asemassa, että hänellä on jo 74 pistettä, mutta kun siitä vähennetään huonoin pistemäärä, on kahdesta parhaasta 52 pistettä, kun taas Mäkelällä on 54. Kovin kaukana heistä ei myöskään ole Laaksomaa 47 pisteellään. Reunasen nettopisteet ovat 44.

Mäkelälle riittää voitto hopeaan, ja huonompikin sijoitus, jos Hirvijärvi pysyy takana. Laaksomaan lyömiseksi Mäkelän saada vähintään 24 pistettä (jos Laaksomaa voittaa). tällöin hänen pitää olla vähintään yleiskilpailun kolmas.

Hirvijärvi ottaa varmasti hopean, jos voittaa. Muut sijat Mäkelää vastaan riittää, jos on hänen edellään. Laaksomaan voittoa vastaan Hirvijärven pitää vähintään kakkonen tai kolmas, jos voittaa luokkansa.

 

 Kai "Luisu" Mäkelä kävi terottamassa kynsiään viime sunnuntaina Raaseporissa. hopeataistelua varten! (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Laaksomaan on syytä voittaa, että saisi hopean, toki Mäkelä ja Hirvijärvi eivät saa olla ihan tuntumassa. Laaksomaan pitää olla vähintään toinen, että on edes mahdollisuus hopeaan.

Reunasen mahdollisuudet ovat vieläkin vähäisemmät. Reunasen pitää voittaa noustakseen samoihin pisteisiin Hirvijärven kanssa, eikä Laaksomaa saa olla toinen, eikä Mäkelä viiden parhaan joukossa. eikä Hirvijärvi lisäpisteitä.

Pronssista taistelee edellisen lisäksi myös Jarmo ”Pappa” Mustonen, Bjarne Baarman, Henri Tuomisto ja Esa Kohtamäki.

Sarjatilanne

 

Laaksonen F-rally Trophyn ensimmäinen mestari

 

 Jani Laaksosen mestaruus ratkesi, kun ilmoittautumisaika umpeutui. Toni Koskela ei voi tavoittaa enää, kun pisteitä on jaossa niin vähän. (Kuva Asko Saarinen, Koillis-Savo Ralli)

 

F-rallisarjan uusin tulokas on F-Rally Trophy. Ennen päätöskisaa Trophyyn on osallistunut 15 kilpailijaa. V1600 luokan talviosakisat vei Sami Vepsä ja Savossa paras oli Jyri Räsänen. Ryhmäpeleissä Jani Laaksonen oli paras Kangasniemellä ja Tuusniemellä. Jämsässä tahtipuikkoa heilutti Kim Santala.

Päätöskisaan lähtee vain kolme uskollista kilpailijaa, tosin Sami Vepsä ajaa kisassa, mutta eri luokan kilpurilla.

Kun pisteitä on jaossa vain voittajalle 1 ja kakkoselle 5, niin mestaruus menee Laaksoselle. Myös Koskelan hopea on jo varma. Ainoa jännäyskohde on nouseeko Riku Rantasalo pronssille, siihen riittää kakkossija.

Vaikka sijoitukset ovat ratkaistu, ajetaan päätöskisassa voitosta tiukka kisa.

Sarjatilanne

 

Lue kisa-info tästä


Takaisin uutisiin