F-Rallisarja

Uutiset

Lindroosit, Joonas ja Jouni, vahvasti mukaan F-Rallisarjaan


08.01.2020
Lindroosit, Joonas ja Jouni, vahvasti mukaan F-Rallisarjaan

Poika ja sen isä. 61-vuotias isä Jounikin on jo toisen polven auturheilija ja Joonas (oik.) on 34-vuotiaana osoittautunut suvun timantiksi monilla Suomen mestaruuksilla. 

 

Varmuudella kaikkien aikojen kovimmilla meriiteillä F-Rallisarjaan ja kaksivetoisten nuottiluokkaan starttaa jämsäläinen maansiirtoyrittäjä, 34-vuotias Joonas Lindroos.

Ura autourheilussa ratin takana alkoi vuonna 2001 toukokuussa, kun Joonas täytti 16 vuotta. VW Golf mk1 sai kokea nuoren käskyttäjän otteita ensi kerran Kouvolan sprintissä.

Samana keväänä muuten rallisprint-uraansa aloitti eräs Jari-Matti Latvala, nuorissa hänkin.

 

 

 Vaikka Joonas lähteekin avauskisaan Citikalla, on tarkoitus ajaa myös Bemarilla.  

 Joonas jo viime vuonna haki hieman tuntumaa takavetoiseen. (kuva: http://www.lindroosracing.com/) 

 

Vuonna 2002 Joonas jatkoi rallisprinttien parissa, erinomaisen kauden myötä ahkerasti kilpaillut Joonas voitti Hanaa-lehden sprinttipörssin.

Kaudella 2003 ajettiin vielä sprinttejä kunnes jälleen toukokuussa suunnaksi Kouvola, ensimmäinen ralli oli kyseessä miehen täytettyä 18 vuotta. Heinäkuussa oli jo edessä nousu yleiseen luokkaan ja ensimmäinen nuottiralli oli Exide-ralli Tampereella, tuloksena luokan viides sija.

 

Kaudesta 2004 alkaen kauteen 2019 Joonas ajoi SM-sarjaa hyvin vakuuttavalla menestyksellä. Kuusi mestaruutta, joiden kylkiäisiksi vuodelta 2009 nuorten mestaruus (alle 25v) ja vetomies-kisan voitto, sekä kaudelta 2011 tiimimestaruus Tommi Mäkinen Racingin riveissä.

Kultamitalien lisäksi Joonas saalisti hopeaa kahdesti, pronssia viidesti, kerran neljäs ja kahdesti viides. Voidaan siis sanoa että SM-sarja on ollut hyvä kasvualusta kuljettajalle joka nyt siirtyy F-Rallisarjaan.

 

 

 SM-tittelien lisäksi Joonas on myös Vetomies vuodelta 2009. (kuva: http://www.lindroosracing.com/) 

 

Joonaksen tuoreet kuulumiset sekä muistelot 

– Autourheilusta innostuin jo pikkupoikana, viimeistään siinä vaiheessa se oli menoa kun isän mukana kiersin isosiskoni Minnan huollossa. F-Rallisarja tuntuu tähän kohtaan mukavalta vaihtelulta kun on SM-sarjaa tullut yli 15 vuotta tahkottua ja ajetaanhan avauskisakin kotinurkilla Jämsässä.

Tallistamme löytyy kaksi autoa joilla voi F-Rallisarjaan startata, Citroën C2R2, sekä BMW M3. Bemariahan kokeiltiin jo viime vuonna parissa kisassa, esim. Vetomiehessä. Isä ajaa ainakin Jämsän M3:lla, katsotaan Jämsän jälkeen, josko isäkin innostuu muita kisoja kiertämään. Kartanlukijaksi minulle hyppää takavuosilta tuttu mies, Jouni Lampinen.

 

Jounikin mukana lajissa verenperintönä 

Jouni on 61-vuotias maanrakennusyrittäjä Jämsästä ja kuinka ollakaan, ralli on kuulunut elämään jo aivan 60-luvun alusta asti.

 

Isäni Pauli ajoi silloin, sekä setäni Harras joka ajaa vielä tänä päivänäkin. Itse olen 80-luvun alusta ajellut aina silloin tällöin muutaman kilpailun ja pari kertaa Jyväskylän Suurajotkin. 

Enimmäkseen vuodet ovat menneet Minnan ja Joonaksen huoltojoukoissa. Kotikisa on ensimmäinen osakilpailu ja katsotaan sen jälkeen miten jatketaan. Kovasen Seppo on lupautunut repsikan paikalle istumaan, joten autokunnassa on parikin senioria. 

 

Yhteistyökumppanit: 

Varmuudella ainakin Maanrakennus J. Lindroos Oy

 

http://www.lindroosracing.com/ 


Takaisin uutisiin