F-Rallisarja

Uutiset

Matti Rinne ottaa uuden startin junnuihin


20.11.2018
Matti Rinne ottaa uuden startin junnuihin

Matti Rinne vauhdissa Raisiossa. (Marko Kysötilä).

 

Lappeenrannan UA:n Matti Rinteen tämän kauden (2018) F-rallisarja alkoi suorastaan mainiosti. Rinne osallistui junnusarjan lisäksi myös Tulokas-Cupiin. Volvo-pilotti otti täydet pisteet kummastakin sarjasta avauskisassa Kaavilla.

– Kisahan alkoi ihan jees. Pari ensimmäistä pätkää haisteltiin homman kulkua, mutta sitten löytyi ns. isompi pykälä laatikosta ja alkoi tulla tulosta tauluun. Paremmin sarjat eivät olisi voineet alkaa, sanaili Rinne.

 

 F-rallisarjan 2018 kausi päättyi Rinteellä tähän kaatoon Kaasujalka-rallissa. (Kuva Timo Honkala).

 

Lumitöitä ja kaato

Hyvän alun jälkeen onnetar käänsi taipalsaarelaiselle selkänsä. JMK-rallissa riitti lumitöitä ja Matti keskeyttikin jo kakkospätkällä. vauriot talvella olivat pienet, verrattuna sitten kolmannessa osakilpailussa Kaasujalka-rallissa nelospätkällä sattuneeseen kaatoon.

– Avauskisan jälkeen oli ehkä yritystä ja intoa liikaakin. Ajo rupesi tökkimään, minkä seurauksena tulivat ne ulosajot. Voin kertoa, että ne ulosajot veivät fiilistä aika rajusti alas. Kun on ensin voittaja, ja sitten palaa maan pinnalle. Mutta jos ei vauhtia, ei ole tilanteitakaan. Isä-Ukko kertoi aikanaan, että on kahdenlaisia rallikuskeja. Ne, ketkä kaatavat ja ne ketkä ovat kaataneet. Nyt siis kuulun jälkimmäiseen ryhmään. No tämän kauden itkut ovat itketty ja keskitytään tulevaan kauteen.

 

Voitto on voitto

Kuten jo viime kauden avauskisan voitosta tiedetään, että vauhtia Rinteellä riittää ja niinpä mies tähtääkin mestaruuteen.

– Itse en muita sijoituksia tiiä kuin 1. sija. Muut sijat ovat vissiin säälisijoja ja jotain muuta. Joku joskus on kysynytkin, että miltä se kolmas sija tuntuu. No se tuntuu kolmannelta sijalta.

 

Autokauppiaana perheyrityksessä

– Työkseni teen automyyntitöitä perheyrityksessä (AutoRinne Oy). Ja hei muutes, jos jollakin tarvetta edulliselle autolle kannattaa kysäistä tai ainakin vilkaista tarjontaa www.autorinne.fi., valotti Matti leipätyötään. Matti on iältään 24-vuotias.

Ensimmäisen pelto/jääauton Matti jo kuuden ikäisenä ja ensimmäisen ralliauton kimppuun hän pääsi 14-vuotiaana. Silloin ajopelinä oli Renault Clio Sport.

– Siitä lähtien ovat kuvioissa olleet pelkästään kilpurit. Ensimmäinen takavetokosketus oli Lada 2105 (vfts) äffäläinen. Sillä tuli kurvailtua parisen vuotta ja sitten tuli kuvioihin Volvot. Taitaa olla se Volvo ainut ja oikea autokin, myhäili Rinne.

 

Miksi F-rallisarjaan?

– Kävin 2017 syksyllä ajamassa Kaakkoisralli ja tulokset kertoivat sen, että olisi saumaa ja kykyjä

harkita sarjan ajamista kaudella 2018. Ilmapiirikin kuskien ja kartturien kesken oli hyvä, niin miksipäs ei

ajaisi suosituinta ja kehutuinta sarjaa. (Äijien hommaa nimittäin tyrkätä pimeään nostamatta  ;).

Ensi vuoden minimitavoite on päästä jokainen kisa maaliin ja osallistua myös jokaiseen kisaan. Tottakai tavoite on korkealla. Mutta kaikkein tärkein asia on pitää hauskaa ja nauttia kaudesta koko rahan edestä.

 

Mukavin muisto

– Kyllä mukavin muisto menee tuonne Koillis-Savon suuntaan, koska silloin näki, että kun kaikki asiat loksahtavat rattaille, niin alkaa tuloksistakin sen syntyä. Tiet olivat kyllä myös huippuhauskoja ja vaativiakin. Ei aina sitä lentokenttää tai ajamista kulmalta kulmalle.

 

Haasteet

Kyllähän tässä yhden yksilöllisen haasteen von heittää ja se osuu Lappeenrantalaiselle Ari-Matti Rikkiselle. Nyt puheet pois facesta ja hyppäät Foortin penkille. Ensi kaudella 2019 on varmasti hienoja pätkiä tiedossa! Jos et uskalla pimeeseen vetää, niin onhan siellä nuottiluokkakin olemassa ;). Niin ja lähtekään muut nauttimaan hyvistä kisoista, päätti Rinne.

 

 Nyt auto alkaa olla valmis sarjaan. (kuva facebook/MR-Racing)

 

Yhteistyökumppanit ja kiitokset

Saimaan Autokatsastus, AutoMeikkaus Litmanen, Pölkkybaari, Auto-Kilta, Lappeenrannan Rengaspalvelu, Mainos-Saimaa ja EM.

Iso kiitos lähtee huoltojoukoille ja muille taustajoukoille sekä kannustajille! Kotiväellekin sataa myös kiitosta.

 

Ps. Huhu kerto et kannattaa seurata Rinne/Taipale kaksikkoa facen puolelta ;) Ja tietenkin myös penkaltakin! Morjestellaan, jos törmäillään toverit! Meikäläistä voi seurailla facebuukista / MR-Racing.

https://web.facebook.com/MRlpr/

 


Takaisin uutisiin