F-Rallisarja

Uutiset

Matti Rinne tuo tutun Volvon F-rallisarjan junnuihin!


04.11.2017
Matti Rinne tuo tutun Volvon F-rallisarjan junnuihin!

Lappeenrannan UA:n Matti Rinne kävi hieman haistelemassa F-rallisarjan tunnelmia syyskuussa Miehikkälässä. Kisan sujui komeasti, sillä 23-vuotias perheyrityksessä automyyjänä toimiva Rinne sijoittui sarjakärjen Jaakko Tullan ja Esa Hutrin jälkeen kolmanneksi sekä yleiskilpailussa että luokassaan. Lisäksi lappeenrantalainen ylsi yhteen pohja-aikaan.

– F-Rallisarjaan päätin lähteä, koska minulla on siihen sattuva kalusto (Volvo 240). Lisäksi kisataan sarjapisteistä ja ajetaan pimeään. Omasta mielestäni siinä pystyy hyvin kehittämään ajosilmää ja tievaistoa tulevaa kohti, perusteli Rinne valintaansa. Volvohan on nopeaksi opetettu Lavikaisen Ollin käskemänä.

 

Alkuinnostuksen autourheiluun Matti sai, kun isä ajoi aikanaan rallia ja tietenkin penkalta.

– Oman auton 6-vuotiaana ja ensimmäisen ralliauton, kun täytin 14. Siitä se sitten lähti, jutteli Matti

 

Matti piti kovasti F-rallisarjan ilmapiiristä käytyään ajamassa KaakkoisRallin.

 – Kilpakumppaneiden kanssa olimme huollossa/tauolla heti kavereita. Mutta, kun kypärä iskettiin päähän, niin kaikki muuttui ja taisteltiin voitosta tietenkin. Ensi kauden tavoitteet ovat olla nopein juniori. Pyritään ajamaan kisa kisalta eteenpäin ilman mitään murheita ja remontteja eli realistinen tavoite on tehdä puhdas hyvä suoritus. Nopeita kuskeja on varmasti tulossa paljon ja tiukkaa vääntöä luvassa vuodelle 2018. Pitää silti ajaa täysillä, että saa hyvät pisteet, päätti Rinne.

 

Matin menosta voi lukea mm. facebookisia MR-Racing, https://www.facebook.com/MRlpr/

 

Vauhdissa mukana ovat:

AutoRinne, Saimaan Autokatsastus, Automeikkaus Litmanen, Lappeenrannan Rengaspalvelu, Auto-Kilta, Mainos-Saimaa.

 

Kuva: Matti Rinne vauhdissa Lavikais-Volvolla Miehikkälässä (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin