F-Rallisarja

Uutiset

Mika Rantasalo uuden äärellä, ajokkina Fin-R:n Citikka ja kartturina tytär Riia


05.12.2019
Mika Rantasalo uuden äärellä, ajokkina Fin-R:n Citikka ja kartturina tytär Riia

Raision UA:n Mika Rantasalo on tuttu nimi F-Cupissa/rallisarjassa jo monien vuosien takaa. Tällä kertaa 50-vuotias maskulainen tuo viivalle ranskattaren, Citroën C2 R2:n sekä oman pikku prinsessansa tytär Riian.

 

– Autourheilu on kuulunut elämääni jo pikkupojasta asti. Isä vei katsomaan kisoja ja vauhti alkoi kiinnostaa. Sitten kun velipoika alkoi kilpailla, olin mukana huollossa. Siitä innostuneena aloin rakentamaan omaa kisa-ajokkia, selvitti Rantasalo.

 

 Rantasalot ovat autourheilussa monessa mukana, niin kilpailijoina kuin toimitsijatehtävissä koko perheen voimin. Ensi kaudella Mikan kartturiksi lähtee tytät Riia. 

 

Parhaiten mieleen on piirtynyt valkoinen Kadett, jolla Rantasalo on viime aikoina kilpaillut. Tänä vuonna Mika hankki kuitenkin Citroën C2 R2:n, jolla on jo ehtinyt päräyttämään muutaman kisan.

– Kun Citikalla oli mahdollisuus lähteä FinR-luokituksella F-rallisarjaan, oli valinta selvä. Sarjaa on aina mukava ajaa ja uusi auto tuo mukavasti lisäintoa.

 

Sarjasta Mikalla on hyviä muistoja.

– Muutaman kisan olen voittanut ja lopputuloksissa olen ollut useamman kerran toptenissa. Mukavimmat muistot ovat tietenkin ensimmäisessä voitossa ja ensimmäisessä kaudessa, jonka ajoi yhdessä tyttöystäväni kanssa, siis nykyisen vaimoni.

 

Voin vaikka vuokraa kalustoa

Ensi kauden tavoitteet ovat ”maltilliset”.

– Tietenkin ajetaan voitosta, mutta voi olla, ettei motivaatio ei riitä riittävään yritystasoon. Hauskaa on tarkoitus ainakin pitää ja kouluttaa tyttärestä huippukartturi.

 

 Mika Rantasalo oli lokakuisen Rantarallin nopein kuljettaja. (Kuva Marko Kyöstilä). 

 

Mika lähettää terveisiä kaikille kilpakumppaneilleen, jotka ovat tulleet tutuksi pitkän yli 30-vuotisen uran aikana ja samalla haastaa heidät mukaan kisailemaan.

– Jos kalustosta on pulaa, niin voin kyllä vuokrata ajopelin.

 

Osa yhteistyökuvioista on vielä neuvotteluvaiheessa, mutta ainakin Kangasalan Pumppauskeskus Oy, lavettikuljetus.fi, Suomen Teollisuusrengas Oy sekä Jykän Metsäpalvelut ovat mukana Mika ja Riian vauhdissa.

 

Rantasalojen kautta voi seurata facebookissa Mika Rantaslo Racing ja instagramissa Rantasalo Racing


Takaisin uutisiin