F-Rallisarja

Uutiset

Nevä aloittaa kesäkautensa Koillis-Savo Rallissa 


20.08.2020
Nevä aloittaa kesäkautensa Koillis-Savo Rallissa 
Paimion Urheiluautoilijoita edustavan Samuli Nevän lähes puoli vuotta kestänyt kilpailutauko päättyy tulevana lauantaina Tuusniemellä, jossa ajetaan F-Rallisarjan kauden kolmas osakilpailu. 
 
Koillis-Savo Rallin piti alun perin olla sarjan neljäs osakilpailu mutta koronapandemian myötä kesäkuulta peruttu Orimattilan osakilpailu siirsi F-Rallisarjan kesäkauden alkua lähes kahdella kuukaudella. Vaikka muita yksittäisiä kilpailuja on jo lähes kuukauden verran saatu järjestettyä, ei Nevä ole päässyt kelloa vastaan ajamaan sitten helmikuun lopulla Jämsässä ajetun JMK-rallin, joka sekin Nevän osalta päättyi jo kisan ensimmäiselle erikoiskokeelle. 
 
- Ollaan keskitytty nyt enemmänkin testaamaan autoa ja kilometrejä on tullut kesän aikana n. 250, joten ei tässä ihan ajamatta ole oltu kuitenkaan. Toki se on aina eri tilanne, kun ajetaan kilpakumppaneita ja kelloa vastaan, sitä ei olla sitten helmikuun tehty mikä tuo osaltaan pieniä kysymysmerkkejä ilmaan varsinkin, kun osalla pahimmista kilpakumppaneista on jo kesältäkin kisoja alla. 
 
Koillis-Savo Ralli on poikkeuksellinen kilpailu siitä, että erikoiskoekilometrejä on pitkälti yli 100, kun normaalisti F-Rallisarjan kisoissa on totuttu 70-80 kilometrin määriin. Kisan pisin erikoiskoe on yli 35 kilometrinen, joka on hyvin poikkeuksellinen määrä nykyrallien erikoiskokeiden pituuksia tarkasteltaessa. Ja kaiken lisäksi kyseinen pikataival ajetaan vielä kaksi kertaa. 
 
- Siitä on aikaa, kun viimeksi on päässyt tuollaisia mittoja ajamaan kilpaa yhtä mittaa. Olisiko ollut Suomen MM-rallin yhetydessä ajettu Vetomies-kilpailu vuonna 2005, kun ajettiin Moksi-Leustun erikoiskoe, jolla oli mittaa noin 40 kilometriä, Nevä muistelee. 
 
- Nuo määrät tuovat oman mausteensa kisaan ihan strategisestikin, koko ajan ei voi ajaa hulluna täysillä vaan on koetettava malttaa tarkastella tilannetta. Meillä on vielä tilanne se, että Jämsästä tulleen keskeytyksen myötä on nollakisa jo käytetty, joten pakko on päästä maaliin jos mielitään olla tuloslistalla korkealla kauden päätteeksi. 
 
Tuusniemelle Nevä lähtee kuitenkin pääosin positiivisin mielin, kun autoa on saatu testattua mieleiseksi. 
 
- Ei tässä nyt ihan huono tilanne kuitenkaan ole, säädöissä palattiin viime vuoden malliin ja se on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi viime testien perusteella. Yhteistyökumppanitkin ovat pysyneet mukana matkassa koronastakin huolimatta ja se on mahtava homma, kiitos siitä. Ainoa mitä olisi pitänyt vähän harjoitella on nuotitus. Sitä ei olla ehditty tekemään kesällä yhtään, joka tuo pientä epävarmuutta ennakkoajatuksiin. Mutta pääosin ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään tekemään omaa suoritusta.
 
F-Rallisarjan pistelaskussa kauden päätyttyä otetaan huomioon neljästä kilpailusta kolme parastaKoillis-Savo Ralli alkaa perjantaina nuotituksella ja lauantaina on vuorossa kuuden erikoiskokeen reitti, joka päättyy Tuusniemen torille n. klo 17:30. 
 
Seuraa Samulia verkossa: 

Takaisin uutisiin