F-Rallisarja

Uutiset

Nuori haastaja Jarko Mäkelä nuottiluokkaan


05.12.2017
Nuori haastaja Jarko Mäkelä nuottiluokkaan

Raision UA:n Jarko Mäkelä aloitti vuoden 2016 rallin juniori-SM:n komeasti. Kolmesta ensimmäisestä kilpailusta tuli luokkavoitto. Sarjajohto piti vielä neljännenkin osakilpailun (Kitee) jälkeen, vaikka siellä naantalilainen keskeytti laturivikaan. Viimeinen osakilpailu ei mennyt sitten putkeen.

– Kaasuläppä kenkkuili heti pätkän alussa. Jouduin sammuttamaan auton. Sitten kasvoivat sarvet päähän. Päästiin viitisen kilometriä ja sitten katolleen, kertoi loppupisteissä viidenneksi pudonnut 23-vuotias autosähköasentaja.

 

– Autourheilusta olen kiinnostunut lähes koko ikäni. Aika paljon on tullut kierrettyä katsomassa kisoja ympäri Suomea. Suurin kiitos isälleni Jari Mäkelälle, että olen päässyt harrastamaan, kiitteli Jarko.

 

 Viime vuoden lokakuussa Jarko Mäkelä oli hyvässä vauhdissa Rantarallissa. (Marko Kyöstilä) 

 

Miksi valitsit juuri F-rallisarjan?

– Päätin lähteä F-rallisarjaan, koska mukaan tuli nuottiluokka. Kustannukset tulevat olemaan huomattavasti pienemmät kuin SM-sarjassa, ja näyttää olevan tännekin tulossa vetomiehiä ajamaan! Itselläni viime kilpailusta on jo aikaa 10 kuukautta. Ajoin Mikkelin SM Vaakunarallin helmikuussa. Siellä ajoin Kuikan Jarin Hondalla, mutta nyt on oma Honda tallissa (onhan se ollut jo maaliskuusta lähtien). Muiden kiireiden ja rahamenojen takia ei ole pystynyt harrastamaan. Olen aikaisemmin kiertänyt vain RSJM-sarjaa. Sarjan kiertäminen on kuitenkin sen verran kehittävää ja varsinkin, kun nyt saan nuottikokemusta. Lähden todella innolla mukaan, perusteli Jarko.

 

  Helmikuussa 2017 Jarko oli kokeilemassa isojen poikien vauhtia SM-Vaakunarallissa. (Marko Kyöstilä). 

 

Jarko ei ole ajanut F-Cupia/Rallisarjaa, mutta on ollut kisassa mukana.  

– Jotenkin on jäänyt mieleen Uudenkaupungin äffän kisa 2016, kun Lauri Joonan kanssa ajettiin lisäluokassa vakiovessojen kanssa kilpaa ja oli tiukkaa. Voitettiin Lauri lopulta 1,5 sekunnilla. Molemmat, Lauri ja minä oltaisiin oltu F-rallisarjan puolella A-junnuissa sillä ajalla kolmansia ison luokan autojen jälkeen, muisteli Jarko.

 

 

Tavoitteet Jarko asettaa korkealle.

– Kärkisijoista lähdetään totta kai ajamaan! Vaikka ei nyt hetkeen ole kilpa-autosta tuntumaa, mutta luotto itseeni on kova. Maalissa sitten nähdään, miten meni. Uskon, että tähän luokkaan saadaan erittäin mukava määrä kilpailijoita, joten saa ajaa tosissaan kilpaa. Kaikki vaan lähdette mukaan! Nyt kun Hirvosen Mikko ei aja MM-sarjassa, haastan hänet mukaan.

 

– Yhteistyökumppaneita haetaan kaudelle 2018, tule tekemään kanssamme historiaa. Soita minulle 050 3300 274, jos kiinnostuit.

 

– Niin ja haluan jo tässä vaiheessa kiittää kartturia Niko Nylundia ja huoltomiehenä toimivaa Aleksi Suomista, ilman apuanne, tämä ei olisi mahdollista.

 

Jarkon ja Nikon menoa voit seurata facebookissa: JHM Rally Team

https://www.facebook.com/jhmrallyteam/

 

Pääkuva:

Tällä Hondalla kiertää Jarko Mäkelä kauden 2018 F-rallisarjaa.


Takaisin uutisiin