F-Rallisarja

Uutiset

Olli-Pekka Kononen, monikertainen Suomen mestari – tulokas-Cupiin


03.12.2017
Olli-Pekka Kononen, monikertainen Suomen mestari – tulokas-Cupiin

Kyllä, porilainen 37-vuotias Olli-Pekka Kononen on todellakin moninkertainen Suomen mestari. Mestaruudet eivät ole tulleet moottoriurheilusta, vaan nyrkkeilystä.

– Nyrkkeilyäkin harrastettiin tosiaan porukalla. Isä valmensi ja velipojan kanssa iskettiin. Itse voitin junnuaikana kuusi Suomen mestaruutta ja yhden pronssin. Yleisessä minulla on yksi SM-pronssi. Lisäksi on yksi Pohjoismaiden mestaruus kulta ja pronssi sekä lukuisia kansainvälisiä turnausvoittoja. Aktiiviuran viimeinen turnaus on Argentiinan MM-kisat 1999, vahvisti Olli-Pekka, joka hääräilee paikallisessa Ford-liikkeessä huoltoneuvojana ja takuukäsittelijänä.

 

Kun Olli-Pekka on velipoikansa kanssa lähes saman ikäisiä kuin Amin Asikainen, piti tietenkin kysyä olivatko olleet mittaamassa taitojaan kehässä.

– Aminin kanssa kierrettiin samoilla leireillä ja maajoukkuetouhuissa muutenkin, minä junnuna ja hän yleisessä. Aminin kirjassa mainitaan kaveri, jolta sai selkäänsä SM-kisoissa kunnolla ja jonka jälkeen hän ymmärsi kovaa treenaamisen tärkeyden. Se kaveri oli veljeni. Itse ottelin vain harjoituksissa ja leireillä Aminin kanssa, jutteli ja vahvisti, että nyrkkeilyä harrastettiin, kun ei silloin normityöläisperheellä ollut varaa ajaa rallia, mutta saatiin ns .kakkoslajissakin sentään jotain aikaan J.

 

Ja sitten siirrytään pärinäurheiluun.

– Sukuni on Keski-Suomesta ja isän lisäksi myös isän serkkupojat sekä äidinpuolelta enot olleet aina kovia moottoriurheilumiehiä, niin tällainen vaikutuksille altis utelias pikkupoika ei kai voinut välttyä bensiininkäryisiltä jutuilta, eikä pitkiltä talli-illoilta. Ei kovin vanhoja oltu kun kesäisin juostiin serkkupojan Rautiaisen Villen (rallicross) kanssa mummulaa ympäri kilpaa kattilankannet käsissä rattina, muisteli Olli-Pekka ja jatkoi, syksyn huippukohta oli aina, kun sai ottaa koulusta pari päivää vapaata ja lähdettiin isän kanssa seuraamaan Jyväskylän MM-rallia.

 

– Isän kanssa sovittiin jo aikanaan, että nyrkkeilyuran loputtua ruvetaan ajamaan kilpaa. Lopullinen sysäys tuli kun hyvä ystävä Miikka Kaasman hankki Ford KA Kitcarin talliinsa ja pääsin hänelle kartturiksi vuonna 2005. Seuraavaksi isä hankki F-ryhmäläisen Escortin, jolla pääsi jo ajamistakin kokeilemaan. Sitten tuli mahdollisuus hankkia Mika Kulmalalta hieno Starlet sprinttiin, jolla sitten ajettiinkin melkein 10 kautta, selvitti Olli-Pekka.

 

 

Miksi päätit lähteä F-Rallisarjaan?

– Sieltä VHS-ajoista lähtien on ollut polte, että joskus minäkin vielä. Nyt kun on sopiva kalusto tallissa, päätettiin kokeilla. Vielä, kun sarjan rakenne (5 kilpailua) mahdollistaa paremmin harrastelijankin osallistumisen koko sarjaan, ja perhekin näytti vihreää valoa, niin ei ollut vaihtoehtoja muuta kun lähteä mukaan.

 

– Varhaisimmat muistot ovat F-cupista, on juuri niiden VHS-videoiden kautta, joita katsottiin ja kelailtiin puhki asti ammattikoulu aikaisten kavereiden kanssa, ja olihan ne huimia jätkiä vetämään. Konkreettisemmat muistot ovat, kun isä ajoi senioreissa ja pärjäsikin siellä. Me velipojan kanssa vuoroteltiin kartturin ja huoltomiehen paikkaa, hienoja retkiä, muisteli Olli-Pekka ja asettelee tavoitteita, tavoitteet ovat junnuissa topteniin ja tulokas-Cupissa podiumile.

 

 

 

– Terveiset kaikille, jotka arpovat mukaan lähtemistä, kun ei ole sitä 300 heppaa tai uusia renkaita joka pätkälle. Meillä Fiestassa on 154hv ja renkaina, ne mitä saadaan muilta ostettua, mutta silti uskon, että pystytään nauttimaan rallin harrastamisesta ja saadaan kilvanajoa aikaan. Kaikki mukaan, mekin ollaan täällä.

 

Olli-Pekan menoa voi seurata facebookista Kononen Racing

https://www.facebook.com/Kononen-Racing-179391625977128/

 

Yheistyökumppanisi?

– Sellaisia yhteistyökumppaneita, joilta saataisiin taloudellista tukea, ei toistaiseksi ole, mutta onneksi työpaikka ja perhe ymmärtävät harrastamista. Tukea/joustoa tulee sitä kautta. päätti porilainen.

 

Kuvat: Olli-Pekka Kononen vauhdissa lokakuisessa Rantarallissa (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin