F-Rallisarja

Uutiset

Paavilaisen hurja voittoputki


16.08.2018
Paavilaisen hurja voittoputki

Viime vuoden seniorimestari MHJ-RT:tä edustava Juha Paavilainen (BMW M3) siirtyi takaisin pappaluokasta yleisen klassikkoon. Paluu onnistui todella hienosti, sillä lappeenrantalainen ajoi selvään voittoon heti ensimmäisessä osakilpailussa Kaavilla. Kakkossijasta kävivät alussa tiukkaa vääntöä Laihian UA:n Tuomas Kamila Opel Astralla ja AL-Tikkakosken Teemu Kuusinen Toyota Starletilla. Kamila käänsi kisan edukseen lähinnä kahdella viimeisellä pätkällä. Paavilainen voitti Kamilan 19,5 sekunnilla ja Kusisen 39,5 sekunnilla.

 

 

Teemu Kuusinen on ajanut hienoa kautta. (Marko Kyöstilä)

 

Paavilainen ratkaisi Ouninpohjassa

JMK-rallissa Kamila aloitti vauhdikkaasti ajamalla pohjat avauspätkälle. Paavilainen ei juurikaan hätkähtänyt, vaan otti Ouninpohjan haastavalla pätkällä kärkipaikan, jonka hän piti loppuun saakka. Kamila ajoi jälleen kakkoseksi ja Kuusisen kolmanneksi. Erot hieman kaventuivat Kaavilta. Paavilainen voitti Kamilaa nyt 16,5 sekuntia ja Kuusista 12,6 sekuntia enemmän.

Jos oli kolmen ensimmäisen kohdalla toistoa, niin se jatkui tulosluettelossa sen jälkeenkin. Primattilan UA:n Krister Sjölund (Starlet) oli kummassakin kisassa neljäs, ja viidenneksi korkeimmat pisteet vei kummassakin kisassa Akaan MM:n Kari Mäkinen Golfilla, että sellaista tasaisuutta.

 

 

Tuomas Kamila on aika ajoin pystynyt haastamaan Paavilaista. Kuva kesäkuun Pohjanmaa-rallista, missä nuotittomien kaksivetoisten luokan voittanut Kamila oli minuutin nopeampi kuin SM3-luokan voittaja. (Rallikuvat.net/Pekka Mäkinen)

 

Raisiossa hieman erilaista

Yleisen klassikko joutui Raision Kaasujalka-rallissa todella liukkaalle pinnalle. Toukokuun alussa alkanut sateeton kausi oli irrottanut pintaan melkoisesti irtomateriaalia. Tästä tietenkin kärsivät eniten alkupään lähtivät. Kahdessa ensimmäisessä osakisassa tekniikkamurheista kärsinyt Lempäälän UA:n Jonni Ruottunen lähti numerolla 15 ja pääsi näin hieman puhdistetulle tielle. Volvo -pilotti aloittikin vahvasti ajamalla pohjat avauspätkälle ja kisan kärjessä kahden pätkän jälkeen. Kamila ajoi kakkosnumerolla käsittämättömän kovaa ja kakkos- ja kolmospätkän pohjien ansiosta nousi Ruottusen edelle kolmen ajetun pätkän jälkeen.

Nelospätkällä Kamilan Astra hyytyi pätkän varteen. Samalla iski Paavilainen aivan hurjat 17,2 sekunnin pohjat siirtyen kisan kärkeen. Niinhän se on, kun Paavilainen pääsee kärkeen, niin vaikeaa on häntä horjuttaa.

Paavilainen vei voiton 12,5 sekunnin erolla kakkoseksi nousseeseen Mäntsälän MK:n Kristian Kärpäseen (Civic). Kärpänen ei ole ilmoittautunut tänä sarjaan, niin toiseksi korkeimmat pisteet menivät kolmanneksi ajaneelle Ruottuselle, joka jäi Kärpäselle vain 3,7 sekuntia.

Tavallaan oli ihme, kun Paavilainen pääsi maaliin. auto ei käynyt kunnolla ja seosmittarin sulake oli, hyvä, ettei auto syttynyt palamaan. Eikä tässä kaikki.

– Avattiin perä kisan jälkeen. Ovatkohan tuurit jo käytetty kokonaan. Lukon pääty oli revennyt kokonaan irti ja kaikki akselin tumpin varassa, kauhisteli Paavilainen.

Ruottusen lähtönumero etu hupeni loppua kohti.

– Kyllähän jo ennen kisaa tiedettiin, että nyt pitää iskeä, kun saatiin ”taktikoitua” hyvä lähtöpaikka. Etu vaan hupeni, kun ajettiin viimeistä pätkää jo kuudentena autoa, kun yhdeksän oli edestä keskeyttänyt, jutteli Ruottunen.

Kolmanneksi korkeimmat pisteet kirjattiin Kuusiselle, joka sijoittui viidenneksi hienosti ajaneen Raision UA:n Mikke Yrjölän (Civic) jälkeen.

 

 

 

Paavilaisella maksimit

Juha Paavilainen teki suoran hattutempun kolmessa kisassa. Se on komea jatko, sillä lappeenrantalainen päätti viime seniorit voittaessaan myös kolmeen voittoon. Nyt Paavilaisella on kasassa 90 pistettä ja kuuden voiton putki. – Kyllä sitä voittoa haetaan Kiteeltä. Olen aina viihtynyt niillä teillä erinomaisen hyvin, lupaili Paavilainen. Tilastot puoltavat tätä seikkaa, sillä talvella 2017 voittaessaan seniorit, oli Paavilainen koko kisan viidenneksi nopein ja vuonna 2015 kesäkisassa hän oli kuudenneksi nopein.

Toisena sarjassa on Kuusinen 76 pisteellä. Kamilalla (56) on pisteitä vain kahdesta kisasta, kuten myös Sjölundilla (44).

Sarjalaisia lähtee vauhdittamaan mielenkiintoisia kilpailijoita. Viime vuonna kaksi osakilpailua voittanut Laihian UA:n Henri Niemi ja isäntäseuran Riku Turunen Astroilla tulevat varmaan kovaa ja miten riittää edellisessä osakilpailussa kakkoseksi ajaneen Kärpäsen vauhti Keski-Karjalan teillä.

 

Sarjatilanne

 

Pääkuva: Juha Paavilaisen (oik.) voittoputki F-rallisarjassa on jo kuuden kisan mittainen. Kartturina on Mika Lassila. (Jussi Hannula)

 

Ralli-info

 

TENGTOOLS-Ralli

 

 

Kauden neljäs osakilpailu ajetaan Kiteen ympäristön vauhdikkailla ja haastavilla teillä. Kilpailukeskus sijaitsee Kiteen lukiolla jossa hyvät palvelut ihan äärellään.

 

NUOTITUSPÄIVÄ: Perjantai 17.8.2018

Ilmoittautuminen: alkaen klo 8:00 Kiteen Liikennepalvelu, (Niittytie 5, 82500 Kitee)

Nuotitusaika: klo 9:00-18:00

Vapaaehtoinen turvatarkastus: klo 18:00-21:00 Kiteen Liikennepalvelu, (Niittytie 5, 82500 Kitee)

 

KILPAILUPÄIVÄ: Lauantai 18.8.2018

Reitti: Kuusi (6) erikoiskoetta, n. 85 EK-km, kokonaisreitti n. 258 km.

Ilmoittautuminen: alkaen klo 8:00 Kiteen Liikennepalvelu, (Niittytie 5, 82500 Kitee)

Turvallisuustarkastus: alkaen klo 9:01 Kiteen Liikennepalvelu, (Niittytie 5, 82500 Kitee)

Kilpailukeskus: Kiteen lukio, (Koulutie 3, 82500 Kitee)

Kilpailutoimisto: alkaen klo 8:00 Kiteen lukio, (Koulutie 3, 82500 Kitee)

Kilpailu alkaa: klo 11:01, kilpailukeskus, Kiteen lukio, (Koulutie 3, 82500 Kitee)

Tauko: n. klo 14:15 Kiteen lukio, (Koulutie 3, 82500 Kitee)

Maali: n. klo 17:30, Kiteen lukio, (Koulutie 3, 82500 Kitee)

 

Rallipakettien myyntipaikat

Rallipaketit tulevat myyntiin klo 9.00: Rallipaketti maksaa 15€ ja se sisältää yhden henkilön pääsyn kaikille erikoiskokeille. Erikoiskoekohtainen lippu 10€/henkilö.

Teboil Kitee, (Kiteentie 51, 82500 Kitee)

Gulf Honkavaara, (Honkakaarre 2, 82200 Joensuu)

Neste Tolosenmäki, (Joensuuntie 304, 82380 Kitee)

Teboil Tohmajärvi, (Järnefeltintie 5, 82600 Tohmajärvi)

Kilpailukeskus, Kiteen lukio, (Koulutie 3, 82500 Kitee)

 

Testausmahdollisuus: pe 17.8.2018

K-KUA Sport järjestää kilpailijoille mahdollisuuden viime hetken säätöjen tekemiseen Kiteen Aimon rallisprintradalla (Aimontie 47, 82380 Tolosenmäki) kello 14:00 - 18:00 välisenä aikana.

Rallisprintrata on pituudeltaan 4km ja siinä on vaihtelevasti kaarteita ja korkeuseroja mm. iskaritestaukseen.

Ajaminen maksaa 50€ / auto

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Esa Purmonen 0400-672 442

 

Tutustu TENGTOOLS-ralliin facebookista ja netistä

https://www.facebook.com/tengtoolsralli2018/

http://www.keskikarjalanua.fi

Seuraa myös F-ralllisarjan facebookista:

https://www.facebook.com/frallisarja/

 

Tulokset hoitaa: http://ajaksi.fi/wp/

 

Kisakeskuksessa iloisesti palveleva, runsaalla tarjonnalla varustettu kisaravintola ja pihamaalla kioski kisamakkaroineen odottaa rallikansaa palveltavakseen. Ostamalla 2 kisamakkaraa osallistut TENGTOOLS Fatbike maastopyörän arvontaan, arvo n. 1000 euroa.

 


Takaisin uutisiin