F-Rallisarja

Uutiset

Petri Vihervuori sapattivuoden jälkeen tositoimiin


12.12.2017
Petri Vihervuori sapattivuoden jälkeen tositoimiin

Petri Vihervuori sapattivuoden jälkeen tositoimiin

 

Orimattilan UA:n Petri Vihervuori ajoi vuonna 2016 toistaiseksi parhaan vuotensa F-rallisarjassa. Tasainen ja ehjä kausi tuotti neljännen sijan hoppa-miehelle.

– Kyllä sarjakisojen luokkavoitot sekä hyvät yleiskilpailusuoritukset ovat jääneet mieleen, kun kisat ovat olleet melkein aina tiukkoja sekuntitaistoja. Yritetään ensi vuonna parantaa loppupisteissä vuoden 2016 sijoitusta, asetteli juuri pian 43 vuotta täyttä pyöräkuormaajan kuljettaja/murskanhoitaja Orimattilasta.

 

Petri aloitti rallit penkalta.

– Kävin ensin katsojien joukossa penkalla. Homma eteni ja olin sitten huoltomieheksi. Nälkä sen kuin kasvoi ja kisaamaan. Aloitin kartturina ja sitten alkoikin mieli jo ajaa. Vuosi vuodelta vauhti on parantunut. Tämä kausi on ns. sapattivuosi. Pyrittiin hieman vetämään henkeä ja laittamaan auto vielä entistäkin paremmaksi. F-rallisarjaan on siksi mukava lähteä, kun lasketaan pisteitä. Se motivoi tekemään työt hyvin. Pitää olla auto ja mies hyvässä iskussa, kisat ovat kuitenkin niin kovatasoisia, luetteli Petri.

 

 Riihimäki-rallissa tekniikka petti jo alussa. (Marko Kyöstilä)

 

- Toivottavasti kaikki entiset kilpakumppani tulisivat mukaan, enkä pistä pahitteeksi, vaikka tulisi tukku uusia yrittäjiä. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmat kisat ovat, päätti Petri.

 

 

Petri vauhdissa mukana ovat:

Kumiapu Oy, Launeen Autocenter, Trailerikeskus, Eiranen Transport, Kuljetus Mannertie, Power Byte, Salon korjaamo, Syväranta Palvelut, Infrastar, Jopimainos, M.Solkio, P.Kyöstilä, Petri Laakso, Simo Köylinen, Gearmotive, Hastech.se ja Oke.

Unohtamatta Jarno Mannertietä sekä huollossa hääriviä Kalle Ahokasta ja Pasi Lempiäistä.

 

Pääkuva: Petri Vihervuori kävi kokeilemassa helmikuussa Heinolassa F-rallisarjan vauhtia. Tuloksena oli luokan kolmas sija Juha Rytkösen ja J-M Tiilikan jälkeen. (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin