F-Rallisarja

Uutiset

Suomussalmen K-kauppias Jarkko Jokiperä mukaan junnuihin


01.12.2017
Suomussalmen K-kauppias Jarkko Jokiperä mukaan junnuihin

Suomussalmella K-kauppiaana toimiva Jarkko Jokiperä lähtee mukaan junnujen luokkaan n:o 6.

– Olemme vaimon kanssa kauppiaana Suomussalmella sekä K-Supermarketissa että K-Marketissa. Ikää on kertynyt 38 vuotta ja asustellaan täällä myös Suomussalmella. Poiketkaa kulkiessanne moikkaamaan, olette tervetulleita, toivottaa Jarkko.

 

Jarkko ajautuminen autourheiluun poikkeaa monesta muusta.

– Niin monella muulla autourheilu on tullut veren perintönä, niin perheestä tai suvusta kukaan ei ole koskaan ajanut kilpaa. Autourheilu on kuitenkin kiinnostanut pikkunassikasta asti. Olen aika aktiivisesti seurannut kaikkea moottoriurheilua koko ikäni. Itse aloittelin vasta reilun parinkymmenen ikäisenä ja ajamisessa oli yli kymmenen vuoden tauko.

 

 

– F-rallisarjaan ilmoittauduttiin mukaan, koska kilpailukalenteri sopi hyvin omaan ja kartturi Ville Kärnän kalenteriin. Parhaat saavutukset niin f-cupissa kuin muussakin moottoriurheilussa taitaa olla vielä saavuttamatta, jutteli Jarkko ja jatkoi, vaikka rallin harrastaminen onkin itselle ollut pääntuulettamista ja oivaa vastapainoa työlle, niin kyllä ensi vuoden sarjaan ollaan lähdössä tosissaan, mutta ei totisena. Auto alkaa olla jo sen verran hyvä, että jos ei tulosta ala tulla, syy löytyy penkin ja ratin välistä. Auton kehityksessä apuna on ollut omankylän mies Kai Hyttinen, jolle kuuluu suuri kiitos avusta ja neuvonnasta.

 

Jos joku ei muista niin, niin nykyisin enemmän rallisprintissä menestyvä Kai Hyttinen on voittanut F-Cupissa sekä A- että B-juniorit.

 

 

 

– Realiteetit ja ranteet huomioon ottaen kärkeen tuskin keretään, mutta lähdetään tosissaan haastamaan ja pitämään hauskaa. Niin ja toivottavasti mahdollisimman monet ilmoittautuisi F-rallisarjaan, että sarja saisi taas kunnon nostetta, toivottelee Jarkko.

 

Jarkon menoa vauhdittavat:

Ämmän leipä, Ätväkkä, Kylmä - ja Kodinkonehuolto Manninen Oy, Tulijärven Tuvat

 

Kuvat:

Aino Mertanen on ikuistanut Jarkon vauhtia.


Takaisin uutisiin