F-Rallisarja

Uutiset

Teemu Kiiski muutti Fiestan FinR-versioksi ja nyt paras vaihtoehto on F-rallisarja


09.01.2020
Teemu Kiiski muutti Fiestan FinR-versioksi ja nyt paras vaihtoehto on F-rallisarja

Kiiski Racing - ei nopein, mutta komein kuljettakaksikko, kertoi esite.

 

– Oikeastaan F-Rallisarja oli sopivin vaihtoehto. Tehtiin viime vuonna vapari Fiestasta FinR-versio, kun se oli tehoiltaan niin vaatimaton ja altavastaaja jo SM3 luokassa ja kierrettiin sillä SM4 sarjaa. Nyt kun SM4 muuttui V1600 luokaksi, niin ainoa järkevä vaihtoehto oli F-Rallisarjan nuottiluokka, tuumasi Vakka-Suomen UA:n Teemu Kiiski.

 

Myyntipäällikkönä Yaskawa Finland Oy:ssä toimiva Teemu Kiiski myy työkseen robotteja ja robotti-ratkaisuja metalliteollisuudelle. 47-vuotias Fiesta-kuski asuu Jokioisissa. Kartturina puolestaan toimii Jokioinen etunimeltään Sami. 45-vuotias Sami asuu puolestaan Paimiossa.

– Kiinnostus autourheiluun on lähtenyt varmaankin suurimmaksi osaksi isoveljen kautta. Hänajoi pitkään Fiat 127:lla ja Fiat Ritmo Abarthilla. Ritmo Abarth 130 TC oli myös minun ensimmäinen ralliauto ja vuosi taisi olla 1998.

Isoveli on minua 8 vuotta vanhempi ja aloitti ajamaan heti 18 vuotiaana ja sain olla 10 vuotiaana kisoissa mukana, niin siitä se kiinnostus lähti. Ensimmäinen peltoauto tuli ostettua 6 vuotiaana. Kyllä se vauhti on joka viehättää, jutteli Teemu.

 

 Teemu Kiiski lähteen luokkaan yksi Ford Fiestalla.

 

Kolmentoista kisan keskeytysputki

F-Cupissa Teemu ajoi aikoinaan junnuissa. Sieltä tuli muutamia hyviä sijoituksia, mutta sen aikaisena ajokkina ollut Pögötti jätti turhan usein myös taipaleelle. Mutta jotain todella mieleen painuvaakin sieltä jäi käteen.

– Ei varmaan mukavin, mutta mieleen jäänein muisto on, kun keskeytettiin viimeisen pätkän jälkeen viimeisessä kisassa, ettei nousta yleiseen. Silloinen kartturi, Juha Ahokas, kävi katsomassa, että palkinnoksi olisi saanut akkuporakoneen. No sen jälkeen muistaakseni 13 kisaa keskeytettiin tekniseen vikaan. Piti käydä sitten ostamassa porakone Juhalle, kun ei jaksanut kuunnella enää muistutuksia, naureskeli Teemu.

 

Teemun tavoitteet ovat tulevalle kaudelle.

– Pidetään hauskaa ja hankitaan kivoja kokemuksia itselle ja yleisölle. Kaikki fiilistelemään F-Rallisarjan pariin! Timo Mäki ja Sami Koivusaari voisivat kaivaa autot talleista esiin ja lähteä myös mukaan, toivoo Teemu.

 

– Yhteistyökumppanit ovat tärkeä osa koko harrastusta ajatellen ja mahdollistavat sen. Iso kiitos jo nyt heille. Minun ja Samin menoa vauhdittavat; Yaskawa Finland Oy, Pronius Oy, Pavetec Oy, Maanrakennus L&J Vuola, Turakkalan Puutarha Oy, Maanrakennusliike Pauli Peiponen Oy, Jokioinen Yhtiöt Oy, 8-tien Katsastus Oy, MH Forest, Lännen Mattohuolto LMH Oy, Elekmerk Oy, Laitilan Konekeskus Oy Taksi Mika Tapani, Artlevy Oy, JJ Kaivin ja Kallio Oy, MG-Sport, Rock My Business ja Anoppi & Appiukko, kiitteli ja luetteli Teemu.

 

Kiiski Racing facebook-sivulta voi seurata tiimin menoa ja nauttia Janne Rauhalan (Rock My Business) hauskoista jutuista, neuvoivat Teemu ja Sami.


Takaisin uutisiin