F-Rallisarja

Uutiset

Teemu Kuusinen lähtee mittaamaan yleisen vauhtia!


18.11.2017
Teemu Kuusinen lähtee mittaamaan yleisen vauhtia!

Tänä vuonna rallin juniorimestaruussarjassa ajanut AL-Tikkakosken Teemu Kuusinen taisteli mitaleista loppuun saakka päätyen lopulta kuudenneksi. Vuotta aikaisemmin 21-vuotias multialainen oli F-rallisarjan A-juniorien kymmenes. Vuonna 2015 Teemu oli B-junnujen loppupisteissä neljäs. Vauhtinsa Kuusinen osoitti F-rallisarjan A-junnuissa ollen kakkonen Tervakoskella. Päätöskisassa Lahdessa tauolla Starlet-pilotti johti reilut 25 sekuntia tauolla, mutta ajoi ulos tauon jälkeisellä pätkällä.

– F-Rallisarja oli luonnollinen valinta, kun yleisen nousupisteet tulivat täyteen, joten Junnu-SM ei ollut enää vaihtoehtona. Yleiseen luokkaan siirtyminen tuo uutta innostusta, kun saa nimensä samalle tulosliuskalle junnuvuosina lähes supersankareina pidettyjen yleisen kovien nimien kanssa! Toivottavasti kilpailijoita tulee reilusti myös pimeisiin luokkiin, toivoi autourheilusta myös leipänsä saava Teemu, sillä mies toimii päivisin ralliautomekaanikkona.

 

Normaali reitti vei Teemun autourheilun pariin.

– Kiinnostus lähti isän ralliharrastuksesta. Peltoautoilla olen ajanut 6 -vuotiaasta lähtien. Sitten siirryttiin pikkuhiljaa jäälle ja harjoituspätkille treenaamaan. Varsinainen kilpaileminen alkoi jo vuonna 2012 rallisprintissä nuorten luokassa, jutteli Teemu. Teemun Ari muistetaan hyvin räväkkänä Lada-kuskina, joka kilpaili viimeksi seniorisarjassa.

 

Teemu arvostaa parhaaksi saavutuksekseen sarjassa vuoden 2015 Riihimäki-rallin.

– Voitin silloin B-juniorien yleiskilpailun. Vuosi 2016 oli melko ongelmien täyteinen, kun ajoimme A-junioreissa. Ainoa valonpilkahdus oli Black Rocket Rallin luokkavoitto. Vuoden aikana särkyi melkein kaikki, mitä autosta voi särkyä. Kaiken kruunasi vielä viimeisessä kisassa, kun kaadettiin auto reilusta yleiskisan johdosta korinvaihtokuntoon.

 

 Teemu Kuusinen taisteli viimeisessäkin osakilpailussa RJSM.n mitaleista. Matka päättyi lopulta keskeytykseen. (Marko Kyöstilä) 

 

Teemu lähtee maltillisin, mutta määrätietoisin tavoittein ensi kauteen.

– En lähde suurempia uhoamaan. Jos kauden lopussa olisimme pisteissä viiden parhaan joukossa, niin olisin todella tyytyväinen, puntaroi Teemu ja jatkoi, toivoisin, että porukka heräilisi nyt mukaan äffään. Saataisiin reilusti autoja mukaan ja kovat kapinat aikaiseksi!

 

Teemun menoa voi seurata facebookista Kuusinen Racing: https://www.facebook.com/KuusinenRacing/

 

Menoa vauhdittavat:

Palokan Hammas Oy, Rakennusliike Well-Done Oy, Metsätyö Oy, VV-Sorvaamo Oy, Rengasmyynti Lehtonen, Kuljetus Antti Jussinmäki Ky, Allaway Oy, Rhea Ship Lines Oy, AD-Mart-Auto Oy.

Pääkuva: Kaasujalka-rallissa toukokuussa Teemu Kuusinen oli luokkansa kolmas. (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin