F-Rallisarja

Uutiset

Timo Mäki siirtyy senioreista nuottiin


22.11.2017
Timo Mäki siirtyy senioreista nuottiin

– F-Cupia/rallisarjaa olen kiertänyt vaihtelevasti vuosien varsilla. Viron sarjaakin tuli kierrettyä jokunen vuosi. F-Rallisarjaa ajoin viimeksi edellisvuonna seniorien puolella. Nyt kun on mahdollisuus ajaa ns. pimeän lisäksi nuotista, hienossa sarjassa, niin olin heti innostunut asiasta, (enää ei viitsi joka nyppylälle vetää pala kurkussa ja arpoa minne ne kääntyilevät, vaikka on joskus jännääkin), valotti F-historiaansa ja samalla perusteli päätöstään lähteä nuottiluokkaan.

 

 

  Timo aloitti kauden 2016 F-rallisarjan Valkealan osakilpailusta. (Marko Kyöstilä).

 

 

Työnjohtajana Icopal Katto Oy:ssä työskentelevä Timo autourheilu-ura alkoi suoraa ajolla.

– Harrastin 80-luvulla jenkkiautoja ja veri veti kiihdytyskisojen pariin.  Vuonna 1990 kausi oli lopuillaan, kun Purasen Tomppa heitti, että eiköhän tämä suoranpätkä ole nähty, ruvetaan vetää rallia.  Seuraavana maanantaina vedettiin ostohousut jalkaan ja Paaralan Rauskilta ostamaan 13-satasta Escorttia. Oli muuten hei pieni shokki siirtyä 600 heppaisesta V-8:sta 100 heppaiseen Fordiin. No siitähän tämä harrastus sitten alkoi.

 

  Saman vuoden syyspuolella Timo vauhdissa Turun SM:ssä luokassa SM4. (Marko Kyöstilä).

 

Melkoista menoa Timolla oli vuoden 1996 loppu ja seuraavan vuoden alku.

– Vuoden 1996 syksyllä, kun olin vetänyt silloisen A-ryhmän Ritmon puuhun ja korjaus kesti, niin hommasin toisen samalaisen, joka kovalla kiireellä muutettiin itselle sopivaksi. Sorjasaaren Jykke veti uudet värit piniataan ja niin sitä lähdettiin valloittamaan Cupia kaudelle 1997. Ensimmäisessä talvikisassa, numero 7 kyljessä, päästettiin menemään verenmaku suussa, kun ohjauksesta petti jotain. Peli kierähti katolleen, matka jatkui päät alaspäin varmaan 130 kymppiä alamäkeä pitkin seuraavaan risteykseen, missä oli jokseenkin paljon katsojia sekä kameramiehet.  Sitten oltiinkin F-Paalupaikka -ohjelman tunnarina 3 kuukautta. Tuli sitten kerralla niin sanottua media-aikaa oikein kunnolla, naureskeli Timo viime vuosituhannen loppuvuosia.

 

Viimeksi Timo on ajanut Renault Clio R3-luokituksilla, nyt hän tulee mukaan Fin-R:ään muutetulla A-ryhmäläisellä.

– Kyllähän tavoitteita aina pitää olla, mutta ei taida viitsiä ääneen puhua, vitsaili Timo ja toivoi, nyt kaikki joukolla mukaan uuteen luokkaan, vedetään taas Cupia niin kuin ennen vanhaan, mutta ei pimeeseen. Haastaisin samalla Tiaisen Pasin ja Penan sekä Ahosen Tapsan, kun hänellä sattuu olemaan Ritmokin tallissa jouten.

 

Timon kautta vauhdittavat:

ST-Trans Raisiosta, TD-Koneistamo, Turun Ajovaruste, Nokian JV Saneeraus sekä tietenkin koko perhe ja lukuisa joukko ystäviä.

 

Pääkuva. Rellu Clio Kangasniemen puhtaissa lumissa. (Marko Kyöstilä).

 

 


Takaisin uutisiin