F-Rallisarja

Uutiset

Todellinen konkari Mika Rantasalo lähtee nuottiluokkaan


14.11.2017
Todellinen konkari Mika Rantasalo lähtee nuottiluokkaan

Raision UA:n Mika Rantasalo oli ensimmäistä kertaa F-Cupissa jo vuonna 1994.

– Eipä taida olla montaa yhtä pitkällä kokemuksella liikkeellä, arveli nyt 48-vuotias Rantasalo, ja tietenkin toivoi, että muutkin konkarit lähtisivät verestämään muistoja ja kisaamaan.

 

Jo senioriluokassakin vieraillut VAK Huoltopalvelut Oy:ssa palveleva autosähköasentaja palaa takaisin ja tällä kertaa nuottiluokkaan.

– Tuttu ja mukava sarja. Nyt kun tuli nuottiluokka mukaan, uskaltaa tällainen vanhuskin lähteä taas kurvailemaan. Saa itse valita ulosajopaikan, naureskeli maskulainen.

 

  Mika Rantasalo vauhdissa Ranta-rallissa lokakuussa 2017 (Marko Kyöstilä)  

 

– Velipojalla oli ralliauto, kun olin mopoiässä. Pääsin silloin rakentamaan hänen autoaan. 18-vuotiaana aloin sitten rakentamaan omaa kilpa-autoa. Tekniikka ja vauhti ovat aina kiinnostaneet minua. Kyllähän sitä autoja saa laittaa koko ajan, kun itse ajaa ja poikani Riku, jutteli Mika.

 

  

Renko-rallissa tammikuussa 2017 pääsi kokeilemaan lisävaloja. (Marko Kyöstilä) 

 

Mika on päässyt myös voittokantaan Cupin kisoissa.

– Onhan sitä muutama kisa voitettu. Paras sarjasijoitus on neljäs. Kerran on oltu myös piikkipaikalla talvikauden jälkeen, mutta se ei mennyt aivan putkeen, muisteli Mika ja jatkoi, kyllähän se ensimmäinen yleiskisan voitto oli mahtava. Oli hienoa päästä mukaan kovien konkareiden kanssa samaan kerhoon. Monenlaista muistoja on matkan varrelta, riemua hyvistä sijoituksista ja aina silloin tällöin on tultu kotiin totaalisen romun kanssa.

 

Mitkä ovat tavoitteesi tulevalla kaudella?

– Toivotaan, että auto kestää kisoissa. Ei kai sitä muusta kannata lähteä ajamaan kuin voitosta, nehän ne aina muistetaan. Kaikki rohkeasti mukaan kokeilemaan uutta turvallisempaa luokkaa, että saadaan kunnon taistelu. Toki classikkiin myös rohkeimmat mukaan, itsellä ei luonto enää riitä, iän myötä itsesuojeluvaisto on muuttunut. Tosiaan kaikki keneltä löytyy luokkiin sopiva auto ja kunnon kisat kiinnostavat mukaan vain, kannustaa konkari Rantasalo.

 

Kova kuntoilija tunnettu Mika jaksaa pitää itsestään hyvää huolta.

– Keväisin, kesäisin ja syksyisin suunnistan neljä kertaa viikossa. Sitten pelaan parissa salibandyä. Joskus ehtii vielä käydä lenkilläkin. Saas nähdä sitten ensi vuonna. Lyytikäisen Pasin SM-rallit kartturina, Rikun kanssa huollossa sekä omat F-rallisarjan kisat, naureskeli Mika.

 

Mikan menoa voi seurata facebookista Mika Rantasalo Racing: https://www.facebook.com/Mika-Rantasalo-Racing-1442766189272234/

 

Mikan menoa vauhdittavat:

Päätös on niin tuore, että en ole yhteistyöstä ehtinyt edes keskustella, mutta uskoisin ainakin jotain tukea saavani Lavettikuljetus Oy:ltä sekä Kuljetus Kuusela Oy:ltä. Jos mainos valkoisessa Ooppelissa kiinnostaa ja muu yhteistyö, niin pirauta 040 5026896.

 

Pääkuva: 

Mika Rantasalo ajoi luokkavoittoon Ranta-rallissa lokakuussa 2017 (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin