F-Rallisarja

Uutiset

Valkosen veljekset päättivät rallikauden hyvillä mielin


22.10.2019
Valkosen veljekset päättivät rallikauden hyvillä mielin

Anssi Valkonen voitti ainoa kaksi osakilpailua, mutta kun pisteitä oli vain kolmesta kisasta, niin härmäläinen jäi juuri ja juuri palkintopallin ulkopuolelle loppupisteissä. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Anssi Valkonen ykkönen Petäjäveden F-rallisarjan kilpailussa

Anssi Valkonen päätti rallikauden 2019 voitokkaasti lokakuun 19 päivä Petäjävedellä ajetussa F-rallisarjan osakilpailussa. Anssin velipoika Matias ajoi puolestaan junioreissa kolmanneksi. Näin vaikeuksia sisältänyt kausi sai hyvän päätöksen molempien kohdalla.

Yleisen puolella nuotti eli ennakkoon reittiin tutustuttavien luokassa Anssi Valkonen kartanlukijanaan Jani Pohto ajoivat Kyläseppä rallin viiden erikoiskokeen kilpailussa kolme pohja-aikaa. Maalissa eroa toiseksi tulleeseen Marko Haapsaareen tuli 25,3 sekuntia. Kyläseppä rallissa ajettiin Suomen MM-rallista tuttuja erikoiskokeita, kuten Urria, Surkee ja Mökkiperä. Sateinen syyspäivä heitti lisää vaikeutta rallaajille ja laittoi myös tiet koville.

-Tiet oli märkiä ja varsinkin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta olivat hirmu liukkaita, Anssi Valkonen aloitti jutun rallin jälkeen. Kolme pohja-aikaa ja kaksi kolmatta kellotusta erikoiskokeella osoittavat tasaisuuta, mutta ihan murheitta ei reissu mennyt.

-Toisella erikoiskokeella BMW:stä lähti vaihdekeppi irti, kun pultti petti. Kolmosvaihteelle vaihtaessa takkusi. Saimme asian huollossa kuntoon, Anssi Valkonen kertoi. Valkonen ja Pohto ajoivat voittoon edellisen kilpailun tapaan ja se riitti sarjassa nelostilaan.

-Kaksi pistettä jäätiin kolmostilasta. Kahta nollatulosta ei sarjatilanne kärsi. Meidän kauteen mahtui paljon tekniikka murheita ja siksi oli tärkeää tuoda ehjä auto kotia. Tämä oli hyvä päätös kaudelle, Anssi Valkonen tiivisti loppukauden.

 

Hyvä loppukisa Matiakselle

Matias Valkosen kartturin tehtävistä on vastannut Markus Peltonen. Juniorit ajavat ns. pimeää kisaa reittiin tutustumatta. Kolmas tila oli myös hyvä lopetus kaudelle, vaikka eroa voittajaan Ville Puumalaan tuli minuutti ja 52 sekuntia. Tasaisuus oli myös Valkonen Motorsportin junioriosaston päivässä parasta. Valkonen ja Peltonen olivat kolmesti kolmas, kerran nejäs ja toinen erikoiskoe kellotuksissa.

 

Matias Valkonen oli talvella avauskisassa kakkonen. Nyt päätöskisassa hän nousi toisen kerran palkintopallille. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

-Ei meillä suurempia murheita auton kanssa ollut. Ajossakaan ei suurempia tilanteita sattunut. Vauhtiahan vain saisi olla enempi, mutta se tultiin, mikä tuntui hyvältä. Oli hieno sarja ajaa ja kokemusta saatiin paljon, sarjassa viidenneksi sijoittunut Matias Valkonen totesi.

 

Teksti: Vesa Rauhala


Takaisin uutisiin