F-Rallisarja

Uutiset

Vetomies 2011 Jari Kihlman mukaan nuottiluokkaan


17.12.2017
Vetomies 2011 Jari Kihlman mukaan nuottiluokkaan

Moottoriurheilussa, monessa lajissa kokemusta hankkinut Jari Kihlman lähtee myös ajamaan uudesta Cup-mestaruudesta F-rallisarjan nuottiluokkaan. Samalla nuottiluokassa on mukana toinen veljespari, kun Harri on jo aikaisemmin ilmoittautunut. Toinen veljesparihan oli Antti ja Janne Hakulinen. Yrittäjänä toimiva Jari asustelee nykyään Pirkanmaalla, tarkemmin Lempäälässä ja ikää on kertynyt 34 vuotta.

 

– Ralliautoilusta innostuin aikanaan isän ja veljen harrastamisen myötä. Päätin lähteä sarjaan mukaan, kun vihdoin sarjaan saatiin nuottiluokat. Toisaalta SM-sarjan kiertäminen on alkanut maistua vähän puulta sarjan olemattoman näkyvyyden vuoksi. Ajattelin, että on kiva ajaa taas pitkästä aikaa sarjassa, josta omalta osaltani kaikki alkoi. Toivon sarjan myötä saavani yhteistyökumppaneilleni paremmin näkyvyyttä, mikäli sattuisin pärjäämään, jutteli Jari.

 

 Riihivuori-ralli 2017 (Marko Kyöstilä) 

 

Jari aloitti moottoriurheilun kaksipyöräisillä. Motocrossissa Jari oli mm. vuonna 1999 junnujen ykkönen ja pari vuotta myöhemmin eliitin kakkonen. Ensimmäisen rallin (Pohjola-rallin) Jari ajoi vuonna 2007. F-Cupissa paras ja toisaalta myös järkyttävin vuosi oli 2009.

– Taisin vuonna 2009 ajaa muutaman hyvän pätkäajan A-junioreissa. Ne ovat mukavia muistoja sarjasta. Mukavimpiin muistoihin kuuluvat sarjan muut kilpakumppanit ja mukava yhteishenki ja kiritys. Myös Lehessaaren Hannun mahtavat palkinnot ja omat kisojen sisällä olevat kisat olivat hauska lisä sarjaan silloin, kun ajoin sarjassa viimeksi, muisteli Jari. Jarin kannalta sarja päättyi ikäviin tunnelmiin Heinolan Cupissa, kun hän loukkaantui vakavasti ulosajossa.

 

Loukkaantumisesta toipuminen kesti pitkään, mutta sitten tuli menestystä jo vuonna 2011. Jari ajoi Suomi-Cupin kakkoseksi ja voittaen samalla Lapuan ja Keravan kisojen yhteydessä ajetun vetomiestittelin. Sen jälkeen Jari siirtyi nelivetoisiin. Hän vuosina 2013 ja 2014 SM1-luokan kuudes ja kaksivetoisissä jälleen vuoden 2016 Suomi-Cupin kolmas. Jarihan ajoi myös tämän vuoden Neste rallin Hyundain R5:lla ollen sijalla 20. voittaen mm. Jari-Matti Latvalan.

 

 

Mitkä ovat tavoitteesi ensi kaudelle?

– Kyllä meillä Tomin kanssa tavoitteena on voitosta ajaa kaikissa kisoissa, joihin pääsemme osallistumaan. Ensimmäinen kisa valitettavasti itsellä jää väliin, mutta muut pyrimme ajamaan. Ehjiä kisoja ja työn vastapainoa kuitenkin ensisijaisesti lähden sarjasta hakemaan. Samalla haastan kaikki kärkiukot sarjaan, että saataisiin mahdollisimman runsasjoukkoinen ja kovatasoinen sarja aikaiseksi.

 

Jari menoa voi seurata Kisoja sivuluisu.comfacebook -sivuilta sekä kihlmans_garage:n instagram-sivuilta.

 

Yhteistyökumppanit Jarilla kaudella 2018

Roihupellon Rengas Oy, Schmiedmann Suomi Oy, Lempäälän Öljypiste, Jakopalvelu Oy, Mystique Cars, Jukka Kihlman, Harri Kihlman

 

 


Takaisin uutisiin