F-Rallisarja

Uutiset

Vihervuori, Asikainen vai Suuronen?


16.10.2019
Vihervuori, Asikainen vai Suuronen?

Petri Vihervuori nousi sarjan kärkeen Heinolassa. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

F-rallisarjan yleisen klassikon mestaruudesta taistelee vielä kolme kuljettajaa, Ford Escort RS -kaksikko Orimattilan UA:n Petri Vihervuori ja Juvan UA:n Kalle Asikainen sekä Hankasalmen UA:n Juha-Pekka Suuronen Toyota Starletilla. Mestaruuteen olisi ollut mahdollisuus myös Orimattilan UA:n Krister Sjölund (Toyota Corolla), mutta hän ei pääse sitä yrittämään, syinä olivat edelliskisan ulosajo ja työkiireet, jotka haittaavat hyvää harrastusta.

 

Kalle Asikainen on voittanut kaksi osakilpailu, mutta hänenkin pitää onnistua hyvin voittaakseen mestaruuden. (Kuva Timo Honkala)

 

Tällä hetkellä sarjan kärjessä on Vihervuori (102 pistettä) ennen Lievestuoreen UA:n Tomi Mäkistä (Volvo 240). Mäkisellä on koossa 85 pistettä. Asikaisella on piste ja Jussi Nordbergilla (BMW M3) kolme pistettä vähemmän kuin Mäkisellä. Suurosella on kasassa 75 pistettä.

 

Juha-Pekka tarvitsee nappisuorituksen ja hieman muiden apuja ollakseen mestari. (Kuva Asko Saarinen)

 

Mestaruus kolmen kauppa

Kolmesta mestaruusehdokkaasta vain vihervuorella on pisteitä kaikista osakilpailuista. Tasaisesti pisteitä kerännyt Vihervuori, voi kerätä voitolla 9 pistettä lisää. Sen sijaan Asikainen ja Suuronen voivat laskea kaikki Petäjävedeltä saamansa pisteet hyväkseen.

Ihan varmaa on, jos Vihervuori voittaa yleiskilpailun, on hän mestari. Samoin käy Asikaisen, voitolla hän varma mestari.

Jos Vihervuori on yleiskilpailun kakkonen tai kolmonen, hän on mestari, ellei Asikainen voita.

Jos Vihervuori ei lisäisi pistesaldoaan, eli ei olisi käytännössä neljättä sijaa korkeammalla, pitäisi Asikaisen olla vähintään neljäs ja luokkansa kolmas, voittaakseen varmasti mestaruuden. Sillä jos Asikainen olisi yleiskilpailun neljäs ja luokkansa neljäs, nousi Suuronen yleiskilpailuvoitolla kärkeen.

Eli yksinkertaisesti Vihervuori pitää voittaa Asikainen tai Asikaisen olisi voitettava Vihervuori. Siinä on juoni. Suurosella mestaruus tulee voitolla tai kakkossijalla, ellei Vihervuori ole edellä tai Asikainen on kuudes tai huonommin.

Vielä yksi skenaario: Suuronen voittaa, Vihervuori on kisan kolmas ja luokkansa kolmas sekä Asikainen neljänneksi niin yleiskilpailussa kuin luokassakin. Silloin kaikki päätyvät samoihin pisteisiin 105. Suuronen on silloin mestari, Vihervuori hopealla ja Asikainen pronssilla.

 

Hopea kaupan viidelle

Jokainen kultataistelussa oleva, voi olla myös hopealla. Lisäksi hopea on myös Mäkisen ja Nordbergin ulottuvissa. Yksi on varmaa, että Vihervuori on varmasti kolmen parhaan joukossa, sillä hänellä on pisteitä kasassa 102. Mäkinen yltää maksimissaan 99 ja Nordbergin 96 pisteeseen, tähän he tarvitsevat voiton.

Vaihtoehtoja niin paljon, että jokainen voi oheisena taulukosta laskeskella.

 

Klikkaa taulukkoa, niin saat sen suuremmaksi.

 

X Kyläseppärallin info erikoiskoekuvauksineen.


Takaisin uutisiin